Afşin Kum: "Sıcak Kafa'da Paul Giamatti oynasın isterdim"

DİZİ

Netflix’in Türk yapımı orijinal dizileri arasına giren Sıcak Kafa'nın yazarı Afşin Kum, dizidoktoru.com yazarı Demet Sarova'yla yaptığı röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

DİZİDOKTORU ÖZEL 

Netflix’in yeni dönem için hazırladığı diziler arasında ‘Sıcak Kafa’ da bulunuyor. Dizi Afşin Kum’un aynı adlı romanına dayanıyor. ‘Sıcak Kafa’da dil ve konuşma yoluyla, zihinden zihine bulaşan bir delilik salgını ele alınıyor ve henüz dizide yer alacak oyuncular bilinmiyor.

Sıcak Kafa'nın yazarı Afşin Kum geçen hafta, dizi ve kitaba dair söyleştiği Demet Sarova'nın "Aklınızda, Murat Siyavuş karakterini oynasa oynasa en iyi şu kişi oynar diyebileceğiniz bir isim var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Oyuncu seçimi konusunda yorumda bulunamam. Ama Amerika’da çekilseydi kim oynardı diye şimdi düşününce, gözümün önüne ilk Paul Giamatti’nin sureti geldi. Sıcak Kafa’nın editörlüğünü üstlenen sevgili dostum Alper Canıgüz de, Murat Siyavuş’u gözünde, dişleri sararmış bir Ewan McGregor olarak canlandırdığını söylemişti zamanında."

Afşin Kum'un okuyucuya karantina sürecinde okumaları için önerdiği kitaplar ise, Oğuz Atay’ı yalayıp yutmuş olanlara da hiç başlamamış olanlara da hitap edebilecek, özgün değerlendirmelerle bezeli bir kitap dediği “100 Soruda Oğuz Atay”. Murakami'nin koşma tutkusunu anlatırken, yazmanın yetenekten çok disiplin ve dirayetle ilgili yönüne dikkat çektiğini söylediği kitabı “Koşmasaydım Yazamazdım”. Ve çizgiroman sevenlere, Türkiye’de tamamı 10 cilt olarak yayınlanan, şiddet dozu biraz yüksek ama ilginç karakteriyle dikkat çekici “Scalped” serisi oldu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.