Matrix belgeseli "Simülasyonda mı yaşıyoruz?"a cevap arıyor

BELGESEL 17.12.2020, 15:34 17.12.2020, 15:36
Matrix belgeseli "Simülasyonda mı yaşıyoruz?"a cevap arıyor

A Glitch in the Matrix” (Matrix’teki Kusur) adlı belgeselin yeni fragman yayınlandı. Belgesel 2021’de yayına girecek.

Artı Gerçek‘in Screen Rant‘den aktardığı habere göre, merakla beklenen “A Glitch in the Matrix” (Matrix’teki Kusur) isimli belgeselin yeni fragmanı, tüm insanlığın bir simülasyonda yaşadığı teorisine sıra dışı bir bakış sunuyor. Belgeselin ismi ürpertici düşünceyi belki de en iyi biçimde işleyen Wachowski Kardeşler’in “Matrix” serisine atıfta bulunuyor. “Matrix” serisinin de dördüncü filmle hayranlarının karşısına çıkacağı düşünüldüğünde yakın zamanda teorinin pek çok farklı açıdan tartışılacağı tahmin edilebilir.

İnsanların dijital bir simülasyonda yaşadığı fikrini ortaya atan “Matrix” serisi değilse de muhtemelen bu konsepti en iyi inceleyen popüler yapım o ancak bu fikir zamanla eğlence dünyasının ötesine geçerek felsefi tartışmaların fitilini ateşlemişti. Bu fikir Magnolia Pictures’ın yayımlayacağı “A Glitch in the Matrix” belgeselinde de derinlemesine incelenecek.

Rodney Asher’ın yönetmen koltuğunda oturduğu belgesel tartışmanın bilimsel, felsefi ve kültürel yansımalarına göz atmayı vaat ediyor. Belgeselde bir dizi enteresan röportajın yer alacağı belirtiliyor.

“A Glitch in the Matrix” ve “Matrix 4” muhtemelen 2021’in en çok tartışılan yapımları arasında olacak. İlkgösterimini Sundance Film Festivali’nde yapacak belgeselin 5 Şubat’ta yayımlanması bekleniyor.

Yorumlar (0)