“Not Defterim” ile saklı mekanlar gün ışığına çıkıyor

BELGESEL 03.07.2020, 12:55
“Not Defterim” ile saklı mekanlar gün ışığına çıkıyor

Türkiye'nin ilk ve tek yerli belgesel kanalı beIN İZ’de, “Not Defterim” adıyla yeni bir gezi programı başlıyor. İş insanı Korgün Şengün’ün anlatımıyla bugün ilk kez izleyiciyle buluşacak olan programda, keşfedilmemiş sıra dışı mekânların sıra dışı hikâyelerine yer veriliyor. Not Defterim, her hafta Cuma günü saat 20:50’de ekranda olacak. Program aynı zamanda beIN İZ YouTube kanalından da izlenebilecek.

İlk durak “Canal Du Midi” olacak

Not Defterim programının ilk durağı, Fransızların dahi henüz keşfedemediği bir doğa harikası “Canal Du Midi” olacak. 17. yüzyılın en büyük inşaat projelerinden biri olan kanal, Fransız mimar Pierre Paul Riquet’in Atlantik’i Akdeniz’e bağlama hayaliyle tüm servetini yatırdığı, Avrupa’nın en eski işleyen kanalı olma özelliği taşıyor.

Leonardo Da Vinci’nin hayali olan kanal, kendisinden sonra yapılan Süveyş ve Panama kanallarına da ilham olmuş. UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunan kanalın keşfinden sonra Şengün’ün rotası Küba’ya dönüyor. Küba’nın az bilinen ilgi çekici mekânlarına ve sıra dışı insan hikâyelerine yer verilecek programda Türklerin tarihi izleri sürülecek.

beIN İZ, Digiturk platformu 18. ve 182. kanallarından ve Youtube’da beIN İZ kanalında yayın yapıyor.

Yorumlar (0)