TRT Belgesel'den eylül ayında her cumartesi farklı film

BELGESEL 04.09.2020, 11:23 04.09.2020, 16:45
TRT Belgesel'den eylül ayında her cumartesi farklı film

Dünyaca ünlü usta yönetmenler tarafından çekilen filmler eylül ayı boyunca her cumartesi saat 23.00’te TRT Belgesel’in “Belgesel Sinema Kuşağı”nda izleyenlerin beğenisine sunulacak.

Garry Keane yönetmenliğindeki “Annem Babam Duymuyor” filmi 5 Eylül’de ekranlara gelecek. İrlanda yapımı belgesel film; annesi babası duyma engelli olan ama kendileri duyup konuşabilen çocukların yaşam hikayesini anlatıyor.

Japonya'da her yıl 30 bin insan evinde yalnız ölüyor ve bedenleri günler, haftalar hatta aylar sonrasında bulunuyor. Vaka mahallini temizleyen insanların gözüyle konuya ışık tutmaya çalışan “Gizemli Asya: Yalnız Ölümler” belgeseli ise 12 Eylül’de seyirciyle buluşacak.

Aaron Lewis ve Aaron Thomas yönetmenliğindeki ABD yapımı “Bedenine Hapsolan Çocuk” belgeseli, Amerika’da görülen en ağır Tourette sendromu vakalarından biri olan Zack Lamb'ın şiddetli tiklerle dolu bir yılı ve sonrasında geçirdiği operasyonu konu ediniyor. Belgesel, 19 Eylül’de izleyicinin beğenisine sunulacak.

Nisan 2015'de Nepal, Katmandu, Himalayalar ve Everest bölgesinde yaşanan deprem ve depremin tetiklediği toprak kayması ve çığ düşmesi sonucu ortaya çıkan felaket ile bölgede mahsur kalan dağcıların yaşadıkları, yine kendileri tarafından anlatılan “Everest’te Kâbus” belgeseli, 26 Eylül’de ekranlara gelecek.

Yorumlar (0)