"Dönem kadını oynamayı değerli buluyorum"

DİZİ 20.02.2021, 13:47
"Dönem kadını oynamayı değerli buluyorum"

Yapımını Bozdağ Film’in gerçekleştirdiği, atv ekranındaki ikinci sezonda da reytinglerin zirvesinden inmeyen ‘Kuruluş Osman’ın sevilen oyuncusu Emel Dede, canlandırdığı Gonca Hatun karakteri ve diziyle ilgili Bozdağ Film YouTube kanalına açıklamalarda bulundu. 

Gonca hatun karakterine hayat veren Emel Dede, karakteri hakkındaki soruya ilişkin; “Gonca çok tatlı bir karakter bence. İyi yürekli, merhametli, dürüst, sevdiğini sahiplenen ve koruyan bir karakter. Biraz da mahzun bir karakter çünkü ailesini çok küçük yaşta kaybetmiş ve Şeyh Edebalı tarafından büyütülmüş. Bala Hatun ile kardeş gibi büyümüşler, yoldaşlar, gönüldaşlar. O yüzden biraz duygusal ve diğer karakterlere göre nahif bir karakter. Yeri geldiğinde çok güçlü, ayakları yere sağlam basan bir karakter olabilse de özünde bir hassasiyet var” yanıtını verdi.

Gonca Dede, kadınların tarihin seyrine yön veren pozisyonu hakkında “Dönem kadınını oynamak çok keyifli ama çok sorumluluk istiyor. Ben doğru canlandırabilmeyi çok kıymetli buluyorum. Birçok tarihçinin de yorumu böyle. Osmanlı Devleti’nin yayılmasında lojistik konusunda kadınların desteği inanılmaz büyük. Hem aş pişiriyorlar, keçi sağıyorlar, obayı çekip çeviriyorlar, soyun devamını sağlıyorlar, eşleri cenkteyken obaya sahip çıkıyorlar, baskın yediklerinde savaşabiliyorlar; tuzladıkları kuru etleri eşlerini cenge gönderirken ceplerine koyuyorlar, zırhlarını örüyorlar, oklarını tamir ediyorlar. Günümüz kadınlarına ve dönem kadınlarına baktığımızda görev paylaşımı noktasında bence çok daha fazla görev üstlerine düşmüş ve altından da layığıyla kalkmışlar. O yüzden dönem kadınını oynamayı çok değerli buluyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)