O Naci Masumlar Apartmanı’na gelecek!

DİZİ 12.04.2021, 09:43 13.04.2021, 11:45
O Naci Masumlar Apartmanı’na gelecek!

Bu sezonun tartışmasız en çok konuşulan işlerinden biri Masumlar Apartmanı. Benim de uzun yıllar sonra izlerken arayanların telefonunu açmadığım, mesajlara yayınlandığı saat içinde dönemdiğim işi. O sevgisiz evin içine hapsolmuş çıkamayan Safiye, Gülben, Neriman ve Han’ı izlerken anneleri Hasibe’nin de kulaklarını epey çınlatıyorum. Günün sonunda o sevgisizlik hapishanesinden çıkmamak için debelenen karakterlerle ben de ağlıyorum. Çünkü değişimin ne kadar zor bir karar olduğunu biliyorum. Ve insanı bu kararı vermeye iten, o zorluğu kolaylaştıran duygulara herkes gibi ben de hakimim. Fazla uzattım. Aşk diyorum, ilaç etkisi yapar diyorum.

Naci yok oldu

Sözün özü; biz Safiye’nin Naci’sine kavuşma ihtimalini sevmiştik. Çünkü o sevgisizlikten dikenlerini herkese batıran Safiye’ye Naci öyle bir şifa olmuştu ki, hepimize tekrar hatırlatmıştı. Her şeyin çözümü sevgiydi. Naci inatçıydı. Öleceğini bile bile Safiye’nin hayatını düzeltecek, onu evden çıkaracak, sevgisizlikten kanayan kanatlarını tamir edecekti. Tam da bunu yapmaya başlamıştı. Safiye’yi evden çıkardı, onu daha güzel bir dünya olabileceğine inandırdı. Han’ın bir lafıyla gitmeye kalktığında Safiye tren garına peşinden gitti. 20 yıl sora ilk defa evden o kadar uzaklaştı. Naci sonra döndü ve Safiye ona “Sen benim için öldün” deyince bastı, gitti. Biz hemen döner zannettik ama dönmedi. O Han’a kafa tutan, Safiye’nin tüm bağırışlarına susan ve ölmeden önce Safiye’yle olmayı kafaya koyan, o inatçı Naci yok oldu.

Mavera dizisinde rol alacak

Anlaşılan o ki, Naci’ye hayat veren Tansel Öngel diziden ayrıldı. Çünkü Ramazan ayı boyunca her akşam 23.45’te TRT 1 ekranında izleyeceğimiz Mavera dizisinde oynayacağı açıklandı. Hatta fotoğrafları servis edildi. Ama yok ben ikna olamıyorum. Naci Safiye’yi bırakmaz, bırakamaz. Onu bıraksa bize bunu yapamaz. Çünkü o karakter bu hikâyede hepimize çok önemli bir şey söylüyor: “Sevgi tüm dikenleri kurutur, tüm yaraları iyileştirir.” Bu nedenle, o Naci Masumlar Apartmanı’na gelecek!

Şaka bir yana; umarım Tansel Öngel sadece Mavera dizisinde oynamak için diziden birkaç hafta ayrılmıştır. Ramazan ayından sonra Masumlar Apartmanı’na döner. Yani bence dönmeli, dönse iyi olur:)

Yorumlar (0)