Müzisyenlerden siyasetçilere açık mektup

DÜNYA 30.07.2020, 15:06 30.07.2020, 17:14
Müzisyenlerden siyasetçilere açık mektup

50’den fazla müzisyen, ABD’de siyasetçilerin mitinglerinde eserlerini izinsiz kullanmayı bırakmalarını istedi. Daily Mail’in aktardığına göre, Sanatçılar Hakları Birliği (ARA), siyasetçilere açık mektup yazdı ve destekledikleri adayların, müzisyenlerin müziklerini kampanya ve siyasi ortamlarda kullanmadan önce özellikli sanatçılarından ve şarkı yazarlarından rıza almalarını talep etti.

Birlik, eserlerin izinsiz kullanıldığında sanatçıların çoğunlukla açıklama yapmak veya dava açmak zorunda kaldığını ve bu durumun kimsenin çıkarına olmadığını belirterek, “Bu şekilde isteksizce siyasete sürüklenmek, dinleyicileri hayal kırıklığına uğratırken ve yabancılaştırırken büyük ahlaki ve ekonomik maliyetlerle sanatçının kişisel değerlerini tehlikeye atabilir” ifadelerini aktardı.

İmzacılar arasında Elton John, The Rolling Stones, Lionel Richie, Courtney Love, Panic! at the Disco, Pearl Jam, Sia, Aerosmith, Lorde, Linkin Park, Green Day, R.E.M., Sheryl Crow ve Kurt Cobain’in eser hakları sahipleri yer alıyor.

Yorumlar (0)