Ödül alırken neden kurt gibi uluduğu belli oldu

DÜNYA 27.04.2021, 14:30 28.04.2021, 10:17
Ödül alırken neden kurt gibi uluduğu belli oldu

Oscar Ödülleri, bu yıl 93'üncü kez sahiplerini buldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde Los Angeles kentindeki Dolby Tiyatrosu ve Union Garı’nda düzenlenen 93’üncü Akademi Ödülleri’ne Nomadland  damga vurdu.

93. Oscar Ödülleri'nde Nomadland', 'En İyi Film' ödülünün yanı sıra 'En İyi Kadın Oyuncu' (Frances McDormand) ve 'En İyi Yönetmen' (Chloé Zhao) ödüllerini de eve götürerek dört ödüllü Mank'ten sonra törenin en çok ödül alan filmi oldu.

Törende başrol oyuncusu Frances McDormand izleyicileri şaşırttı. McDormand ödülü kabul ederken şunları söyledi: "Lütfen filmimizi bulabildiğiniz en büyük ekranda izleyin ve bir gün, tanıdığınız herkesi bir sinemaya götürüp karanlıkta omuz omuza oturarak bu gece burada temsil edilen her filmi izleyin."  McDormand, sözlerini "Bunu kurdumuza ithaf ediyoruz" diyerek noktaladı ve bir kurt gibi uludu. Ünlü aktrisin neden böyle bir şey yaptığı ise ortaya çıktı.

Söz konusu jestin Nomadland'in bu yıl intihar eden ses miksaj uzmanı Michael Wolf Snyder'a saygı duruşu niteliğinde olduğu öğrenildi. Snyder'in ikinci adı 'Wolf', kurt anlamına geldiği için McDormand'ın böyle bir gönderme yaptığı anlaşıldı.

Yorumlar (0)