The CW kanalından beklenen satış haberi geldi

GÜNDEM 16.08.2022, 17:34
The CW kanalından beklenen satış haberi geldi

The CW kanalından beklenen satış haberi geldi. raninitv'nin haberine göre yaklaşık 6 ay önce Paramount Global ve Warner Bros. Discovery'nin yarı yarıya ortak oldukları kanal için satış görüşmelerine başladıkları öğrenilmişti. Kanalın yayın yaptığı TV stüdyolarının çoğuna da sahip olan Nexstar Media Group, kanalın %75'ini satın aldı. Paramount Global ve Warner Bros. Discovery ise %12.5'er hisse sahibi olarak yola devam edecekler.

Uzun zamandır CEO olarak görev yapan Mark Pedowitz, kanalda aynı görevde yer almaya devam edecek. Satışın 2022'nin üçüncü çeyreği tamamlanmadan resmileşmesi bekleniyor. Kanalda köklü değişiklikler planlayan Nexstar, 2025'e kadar kanalı yeniden kâr edebilir hale getirme düşüncesinde. Ayrıca şirketin açıklamasına göre bundan böyle daha olgun bir kitleye yönelik içerik yayını yapılacak.

2006'da The WB ve UPN kanallarının birleşmesiyle kurulan The CW, özellikle genç kitleye yönelik içerikleriyle ve DC Comics dizileriyle kendine önemli bir yer edindi. Kanal, ilerleyen dönemde Cuma ve Pazar günleri de orijinal yapım içerik yayınlamaya başladı. 2022/2023 sezonu için satış öncesi Walker: Independence, The Winchesters ve Gotham Knights olmak üzere 3 yeni projeye onay verildi. 

Sezon sonunda 4400, Batwoman, Charmed, Dynasty, In the Dark, Legacies, DC’s Legends of Tomorrow, Naomi, Roswell, New Mexico dizilerini iptal eden The CW, Supergirl'e de final sezonuyla veda etmişti. Yeni yayın döneminde Riverdale ve The Flash'ın final sezonlarıyla ekrana gelecekleri açıklandı. Ayrıca gelecekte daha düşük bütçeli alımların ve senaryosuz içeriklerinin payının daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)