Ünlü yazar Suna Tanaltay hayatını kaybetti

GÜNDEM 05.03.2021, 09:29 05.03.2021, 13:32
Ünlü yazar Suna Tanaltay hayatını kaybetti

Öykü, şiir, deneme ve kişisel gelişim alanında çok sayıda eseri ola psikolog, şair ve yazar Suna Tanaltay, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Yıllarca radyo ve televizyonlarda yaptığı söyleşilerle tanınan ünlü psikolog, şair ve yazar Suna Tanaltay’ın vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi kendisiyle bir edebiyat dergisinde uzun yıllar yazarlık yapan ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu.

Akay, “Türkiye radyo ve televizyonlarında senelerce onun söyleşilerini izlemiştik. Öykü, şiir deneme ve kişisel gelişim alanında çok sayıda eseri olan psikolog, şair ve yazar Suna Tanaltay’ı, kalp yetmezliği nedeni ile 88 yaşında kaybettik. Tanaltay bir süredir Mersin Yaşlı Yaşam Merkezi'nde tedavi görmekteydi.

Kendisi ile 90’lı yılların sonu ve 2000’li yılların başlarında, uzun yıllar “Ana” isimli kültür ve sanat dergisinde köşe yazarlığı yapmıştım. Cenazesi, 5 Mart 2021 Cuma günü Akbelen Mezarlığı’nda öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, pandemi kuralları çerçevesinde defnedilecektir.  Suna Tanaltay’a
Allah’tan rahmet, sevenlerine baş sağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)