"13. Uluslararası Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali” başladı

KÜLTÜR SANAT 20.11.2021, 21:07 20.11.2021, 22:43
"13. Uluslararası Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali” başladı

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali başladı. Festivalin bu seneki konusu olan 'Senin Gözünden Elazığ' kısa film yarışmasında toplamda 10 bin TL ödül dağıtılacak. 17.11.2021-21.11.2021 tarihleri arasında devam edecek olan festivalin galası Windy Hill Hotel’de gerçekleştirildi. Açılış galasına Sezer Güvenirgil, Mesut Uçakan, Sefa Zengin, Serdar Akar, Suavi Eren ve Serap Ogan katıldı. Davetliler, festival etkinlileri kapsamında 18.11.2021 günü Sivrice’yi, 19.11.2021 günü Harput’u gezdi. Festival sonunda 21.11.2021 tarihinde kısa ve uzun metraj kategorilerinde yarışmaya katılanlar arasında ödüller sahiplerini bulacak.

Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen “13. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali” başladı. Geçtiğimiz yıl Covid-19 Pandemisi nedeniyle ara verilen festivalin bu seneki konusu olan 'Senin Gözünden Elazığ' kısa film yarışmasında toplamda 10 bin TL ödül dağıtılacak. 35 film başvurusu gerçekleştirilen festivalde ön elemelerin ardından 12 film yarışmaya katılmaya hak kazandı. ‘Ulusal Uzun Metraj Yarışması’ ve ‘Kısa Film Yarışması’ olarak iki kategoride düzenlenen festivalde uzun metrajda jüri başkanlığını Serdar Akar; jüri üyeliklerini ise Reha Özcan, Sefa Zengin, Oya Doğan ve Zörhe Zamani üstlenecek. Yarışmada birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin 500 TL, üçüncülük ödülü ise bin 500 TL olacak. Ayrıca jüri özel ödülü bin lira olmak üzere toplamda 10 bin TL ödül dağıtılacak. 21.11.2021 günü kısa ve uzun metraj kategorilerinde ödüllerin sahiplerini bulacağı festivalin açılış galası 17.11.2021 günü Windy Hill Hotel’de gerçekleştirildi.

Açılış galasına Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, oyuncu Sezer Güvenirgil, Mesut Uçakan, Sefa Zengin, Serdar Akar, Suavi Eren ve Serap Ogan, çok sayıda sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu ile davetliler katıldı. Vali Ömer Toraman, açılışta yaptığı konuşmada “Kadim bir kültüre sahip olan Elazığ, kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği önem ve değerle her zaman adından söz ettiren bir şehirdir. Bu etkinlik Elazığ'da düzenlendiği için memnuniyet duyuyorum. Kültür sanat faaliyetleri öteden beri büyük kentlerde başkentlerde kümelenmiş faaliyetler olarak algılanmış, ancak memnuniyetle izliyoruz ki Anadolu da Elazığ gibi başka şehirlerde önemli kültür faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Bu film festivali de bu yıl 13. gerçekleştirerek büyük bir başarıyı yakalıyor” dedi.

Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara ise geçen yıl yaşanan ve 41 vatandaşın hayatını kaybettiği depremden sonra değişim ve dönüşüm geçiren bir şehirde tekrardan sanatsal bir faaliyeti yapmanın gurunu yaşadıklarını dile getirdi. Festival kapsamında oyuncu Sezer Güvenirgil ve Mesut Uçakan'a onur ödülü verildi. Oyuncu Sezer Güvenirgil, ödülün kendisine layık görülmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Elazığ’a en son 30 yıl önce konserlerim için gelmiştim. 30 yılda çok şey değişti. Bizler yaşlandık. Ama gördüğüm kadarıyla Elazığ'ı 30 yıl sonra o kadar gelişmiş olarak buldum ki iftihar ettim." dedi. Yönetmen Mesut Uçakan ise festivale katılmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Davetliler, 18.11.2021 günü Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ı sonrasında ise Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural’ı ziyaret etti. Sivrice’de kendileri için düzenlenen tekne turuna katılan festival ekibi, günün sonunda Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Fethi Sekin Yurt Müdürlüğünde öğrencilerle bir araya gelerek festival kapsamında gösterilen filmleri izledi. Düzenlenen etkinliğe Serdar Akar, Mesut Uçakan, Numan Çakır, Sezer Güvenirgil, Sefa Zengin, Suavi Eren, Özlem Savaş ve Serap Ogan katıldı. Davetliler 19.11.2021 günü ise Köfteciler Sokağı’nı ve Kapalı Çarşı’yı gezerek Harput’u ziyaret etti.

Yorumlar (0)