14. Türkiye Gitar Buluşması başlıyor

KÜLTÜR SANAT 11.06.2022, 14:12 11.06.2022, 16:47
14. Türkiye Gitar Buluşması başlıyor

14. Türkiye Gitar Buluşması 02-05 Temmuz 2022 tarihlerinde Bilkent Üniversitesinde gerçekleşecek. 

Kağan Korad'ın Genel Koordinatörlüğünde Bilkent Üniversitesi’nde düzenlenen 14. Türkiye Gitar Buluşması; konserler, gitar, ustalık dersleri, atölye çalışmaları ile gitar fuarı ve ülkenin tanınan gitaristleri arasında yapılacak bir münazara karşılaşmasını kapsıyor. Bilkent Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan 14. Türkiye Gitar Buluşması, Sevda Cenap And Müzik Vakfı, Angora Lions Kulübü, Bilkent Klasik Gitar Kulübü ve Başkent Müzikevinin katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Gitar Buluşması ilk yılından beri Türkiye’de gitar alanının gelişmesi için ihtiyaç duyulan etmenler üzerine yapılandırılıyor; farklı konulara dikkat çeken programlar oluşturuluyor. Etkinlikte Türk ve yabancı gitar ustaları gençlerle buluşuyor. 14. Türkiye Gitar Buluşması, 2020 de kaybettiğimiz camianın önemli ve sevilen gitaristi Soner Egesel’in anısına ithaf olarak gerçekleşecek.

2 Temmuz 2022 Cumartesi günü yer alan Gitar Buluşması’nın açılış konserinde etkinlik boyunca ustalık dersleri de verecek olan, virtüözitesi ve gitar sanatına artistik yaklaşımıyla dikkat çeken Jeremy Jouve seyirciyle buluşacak. Bu konser için Angora Lions Kulübe tahsis edilen biletlerin satışından gelecek gelir kulüp tarafından “Beyin Tümörü ile mücadele eden onkololojik tedavi gören çocuklar” yararına kullanılacaktır.

3 Temmuz 2022, öğlen 21 gitar hocasının jüri olarak yer aldığı seçmelerde seçilenlerin yer alacağı “Genç Gitaristler” konseri var, seçme kazananları ikinci konser ise 5 Temmuz öğlen  izlenebilir.  

Aynı günün gecesi gitarın farklı tınılarının ustaları, her biri uluslararası üne sahip müzisyenlerin vereceği kaçırılmayacak bir konser yer alıyor; Perdesiz gitar üstadı Cenk Erdoğan, ardından  Tolgahan Çoğulu, Sinan Ayyıldız mikrotonal gitar ve saz ikilisi. 

4 Temmuz 2022, “Kadın Gitaristlere” ayrıldı genç kuşağın başarılı gitaristleri, Ebru Beş ve Gamze Sözgötürmez öğlen, Faran Suyolcu ve Sümeyye Ergün ise gece konserlerinde izlenilebilir. 

5 Temmuz 2022, etkinliğin kapanış konseri “Flamenko”ya ayrıldı, bu müziğin ülkemizde temsil eden iki önemli gitaristi Ceyhun Güneş ve Doruk Okuyucu’nun beraber Mert Baycan’la (Kahon) muhteşem performansları, Murat Köseler’in, Ayberk Saylam’la (Kahon) beraber yeni albümünden seslendireceği eserleri ve genç kuşağın yetenekli gitaristi Abdullah Hatipoğlu’nun solo performansları Flamenko severler için kaçırılmayacak bir program sunuyor. 

14. Türkiye Gitar Buluşması boyunca ayrıca orkestra şefi İlkim Yılmaz’ın vereceği “Aranjuez Konçerto” ustalık dersi ve 12 gitar yapımcımızın konser gitarlarını sergileyecekleri gitar fuarı meraklılarıyla buluşacak. 

Yorumlar (0)