2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali başladı!

KÜLTÜR SANAT 10.10.2020, 09:45
2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi’nin desteği ile Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali başladı. 

Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı başkanı Serkan Çağrı açılış konuşmasında “Bölgemizin kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerini geliştirilmesi, desteklenmesi ve aynı zamanda tanıtılmasına katkı sağlayabilmek amacıyla 2018 yılında Trakya Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nı kurduk. Doğduğum büyüdüğüm bu toprakların sanatçısı olarak tüm ilhamımı bölgeme borçluyum. Trakya’nın birleştirici gücü, halkımızın sevgisi ve sizlerin desteği ile arzu ettiğimiz ortama ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.  

Türkiye’nin en önemli bestekarlarından ve kanun icracılarından Göksel Baktagir, çok değerli sanatçı dostlarıyla sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali kapsamında 10 Ekim günü Muhammed Yıldırır ve Bilal Karaman Balkan Ateşi Konseri, 11 Ekim günü ülkemizin dünyaca ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’nın Balkan Nefesleri Konseri ve 12 Ekim günü Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı üyelerinden oluşan Trakya Ensemble’ın Balkan Sesleri Konseri gerçekleşecek.

Covid-19 pandemisi tedbirleri doğrultusunda seyircisiz gerçekleşecek olan konserleri sanatseverler Uluslararası Balkan Müzik Festivali Instagram ve YouTube hesapları üzerinden canlı takip edebilecekler. Devrim Erbil resim sergisi ise her gün 10.00 – 16.30 arasında sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Yorumlar (0)