2022 Altın Küre Ödülleri bu yıl sönük geçecek

KÜLTÜR SANAT 05.01.2022, 16:45 06.01.2022, 11:40
2022 Altın Küre Ödülleri bu yıl sönük geçecek

Kayırmacılık ve ırkçılık tartışmalarının ardından, kazananların ödüllerini iade ederek tepki göstermesi, NBC'nin töreni yayınlamama kararı alması derken, "Oscar'ın habercisi" olarak görülen Altın Küre Ödülleri büyük prestij kaybı yaşadı.

2022 Altın Küre Ödülleri, 9 Ocak'ta sahiplerini bulacak ama her zamankinden çok farklı olacak. Bu yıl 79’uncu kez düzenlenecek olan Altın Küre Ödülleri (Golden Globes), kırmızı halısız, basın mensupları içeri alınmadan yapılacak.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association-HFPA) tarafından düzenlenen 2022 Altın Küre Ödülleri, Covid-19 Omicron varyantından etkilendi. Virüsün hızla yayıldığı salgın sürecinde, Türkiye saatiyle 9 Ocak’ı 10 Ocak’a bağlayan gece düzenlenecek törende ne ünlülerin kırmızı halı gösterisi ne de seyirci olacak.

Los Angeles’taki Beverly Hilton’da düzenlenecek 2022 Altın Küre Ödülleri’ne sınırlı sayıda üye, hatırlatma dozu aşı olma, son 48 saatte negatif PCR sonucu kriterlerine göre alınacak.

Hollywood Yabancı Basın Birliği’nden yapılan açıklamada, kırmızı halı geçidinin yapılmayacağı, tüm davetlilerin maske ve mesafe kurallarına uyma zorunluluğu olduğu belirtildi. Törenin canlı yayınlanıp yayınlanmayacağı ya da internetten yayınlanıp yayınlanmayacağı açıklanmadı.

Yorumlar (0)