3x3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması için kayıtlar başladı!

KÜLTÜR SANAT 10.06.2022, 17:28
3x3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması için kayıtlar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in sinema sektörüne ev sahipliği yapma vizyonu doğrultusunda kurularak film yapımları ve görsel içerik üretimi için İzmir’in cazibesini artırma hedefiyle çalışmalarını sürdüren İzmir Sinema Ofisi ile İzmir kent değerlerini korumak ve geliştirmek için yeni bir iş modeli yaratmak ve yarattığı bu modelle İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni canlandırmak amacıyla kurulan TARKEM ortaklığında hayata geçen “3x3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması” 18 Haziran 2022 Cumartesi günü Kemeraltı’nda gerçekleşecek.

İlk defa düzenlenecek olan 3x3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması ile UNESCO Dünya Mirası yolundaki Kemeraltı’nda çekilen nitelikli videoları arttırmak, İzmir’in Tarihi Kent Merkezi’ni oluşturan Kemeraltı bölgesinin tanıtımını güçlendirmek ve video üretimine ilgi duyan kişileri İzmir’in en değerli alanlarından birini daha önce yapılmamış eğlenceli ve yenilikçi bir video maratonu deneyimi etrafında buluşturmak hedefleniyor..

3x3 Videothon Kemeraltı Video Yarışması’na katılacak olan kişiler ya da ekipleri adına bir temsilci, TARKEM ve İzmir Sinema Ofisi’ne ait web siteleri ya da sosyal medya hesapları üzerinden erişim sağlayabilecek ve başvuru formunu doldurarak yarışmaya aday olacaklar. Formda belirtilen “Tabağımdaki Miras, Zanaatkârların İzinde, Tarihi Liman Yolu” isimli Kemeraltı’na dair 3 kategori arasından 2 kategori seçerek video çekmek istedikleri temayı belirleyecekler.

Yarışmaya hak kazanan kişi veya ekiplere hangi kategoride yarışacakları ve yarışma ile ilgili detaylar e-mail yoluyla 17 Haziran 2022 günü saat 16.00'dan sonra bildirilecek. 18 Haziran 2022 Cumartesi günü başlayacak yarışmanın yeri ve saati ile ilgili olan bilgiler de aynı mail içerisinde katılımcılara iletilecek.

18 Haziran 2022 Cumartesi günü verilen saatte başlayacak olan yarışma için video yapım süresi 24 saat olacak. Kişi ya da ekipler belirlenen temalardaki videolarını 24 saat içinde tamamlayacaklar ve en fazla 3 dakika uzunlukta olan videolarının linklerini 19 Haziran 2022 Pazar sabahı en geç 10.00’a kadar [email protected] adresine gönderecekler.

Seçmiş oldukları temaları ve Kemeraltı’nın öne çıkan yanlarını anlatan kişiler ya da ekipler, kendi kategorilerinde birinci olmak için yarışacaklar. Akademisyenler, yönetmenler, sinema yazarları, influencerlar, turizmciler ve sinemayla ilgili sanat dallarının önde gelen kişilerinden oluşan jüri üyeleri 19 Haziran 2022-20 Haziran 2022 günleri içerisinde değerlendirmelerini yapacak ve ödül alan yarışmacılar 20 Haziran 2022 günü saat 20.30'da Portekiz Sinagogu’nda gerçekleştirilecek olan ödül töreni ile duyurulacak.


 

Yorumlar (0)