42 Maslak’ta sanat bu kez iyilikte buluşuyor!

KÜLTÜR SANAT 04.11.2021, 11:11 04.11.2021, 14:41
42 Maslak’ta sanat bu kez iyilikte buluşuyor!

Maslak’ın kalbinde alışveriş, sanat, eğlence ve gastronominin merkezi olan 42 Maslak Shopping Mall, bu kez sanatı iyilikle buluşturan özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Uluslararası çapta çalışmaları ile tanınan sanatçıların eserleri, Luca FineArt Galeri’de düzenlenen Eunoia Karma Resim Sergisi’nde bir araya geliyor. Kapıları 30 Kasım’a dek açık olacak serginin gelirinin önemli bölümü, özel gereksinimli bireylere yönelik çalışmalar yapan İZEV Vakfı’na bağışlanacak.

Adını, Antik Çağ felsefesinde, “iyi düşünmek”, “iyilik yapmak” ve “iyiliği yaymak” anlamında kullanılan kavramdan yani “iyilikten” alan Eunoia Karma Resim Sergisi, 42 Maslak Shopping Mall’da yer alan Luca FineArt Galeri’de kapılarını açtı. İZEV Vakfı (İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı) öncülüğünde düzenlenen sergi, çağdaş resim sanatının önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor. 

Küratörlüğünü Ercüment Çilingiroğlu’nun üstlendiği sergide, eserleri dünya çapında ilgi gören 24 sanatçının, farklı tekniklerle ürettiği, büyük boy 40’a yakın eseri sergileniyor. “Sanat iyi ki var, iyilik için var” sloganıyla dikkatleri çeken sergiden elde edilen gelirin önemli bir bölümü, özel gereksinimli bireylerin, hayatın her alanında aktif bir şekilde yer alabilmelerini desteklemek için İZEV Vakfı’na bağışlanacak. 

Anber Onar, Barış Sarıbaş, Cevat Demir, Devrim Erbil, Ergin İnan, Ekrem Kahraman, Guilman, Gültekin Çizgen, Hans Koch, Halil Petuk, Hüsamettin Koçan, İlyas Yılmaz, Momunbek Astar, Mengü Ertel, Mustafa Özkan, Patricia Goodrich, Sarkin, Selahattin Kara, Selahattin Ganiz, Su Çizgen, Sinan Baykurt, Yıldız Asangali, Yiğit Yazıcı ve Yunus Çermik’in eserlerinin yer aldığı sergi, ziyaretçilere farklı sanatsal tercihlerle tanışma ve bu tercihler hakkında yeniden düşünme olanağı sunuyor.

30 Kasım tarihine kadar kapıları açık olan sergi, hafta içi ve cumartesi günleri 42 Maslak Shopping Mall’un 5. katında yer alan Art!SPACE Gallery #6’da 10.00-22.00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor.  

Yorumlar (0)