6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali başlıyor

KÜLTÜR SANAT 09.06.2022, 13:02 09.06.2022, 16:00
6. Uluslararası Bodrum Caz Festivali başlıyor

Bodrum’un uluslararası bir marka olmasında önemli adımlardan biri de 6 yıl önce Bodrum Caz Festivali ile atıldı. European Jazz Network üyesi olan festival, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Bodrum Belediyesi, çeşitli kurumlar ve Bodrumlu iş insanları tarafından destek görüyor ve yurt içinden ve dışından her yıl artan bir ilgiyle izleniyor.

Caz Derneği tarafından düzenlenen festivalin teması bu sene MAVİ CAZ olarak belirlendi. Festivalde Caz ve Blues konserleri, atölyeler ve sergiler yer alıyor. Canlı etkinliklerin yanısıra bazı etkinlikler çevrim içi de izlenebiliyor. Festivalde, Rodos Caz Festivali ile Kardeş Festival olarak karşılıklı sanatçı değişimi gerçekleşiyor.

6. Bodrum Caz Festivali 21-30 Haziran 2022 tarihleri arasında çeşitli mekanlarda müzikseverlerle buluşuyor. 10 gün sürecek festivalde, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nde birbirinden özel konserler, sergiler, caz atölyeleri yer alacak.

Festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü, İtalya Büyükelçiliği, Europe Jazz Network ve kurumsal destekleriyle gerçekleşiyor. Konserlere destek sağlayanlar arasında Renault MAIS ve TAV Passport, BODER, BODFAD, Very Chic Hotel, Prep_Bodrum, Körfez Restoran, The Nature Love, Özlen Ayata Tasarım Atölyesi gibi kuruluşlar da yer alıyor. Festivale basın desteği verenler arasında T24, Jazz Dergisi, Cazkolik, Radyo ODTÜ, Bodrum Kent TV, Bodrum’da Yaşam ve Mag Dergisi yer alıyor.

Kimi etkinliklerin ücretsiz izlenebileceği festivalde aynı gün aynı mekanda olacak etkinlikler tek biletle izlenebiliyor. Konser ücretleri 150 TL’den başlıyor. Festival programı https://www.cazdernegi.org/festivals/bodrumcazfestivali adresinden takip edilebilir.

Yorumlar (0)