“Akustikhane: Yeni Yerli” devam ediyor

KÜLTÜR SANAT 18.05.2021, 11:59
“Akustikhane: Yeni Yerli” devam ediyor

Televizyonda ve dijital platformda 10 yıldan fazladır yayın yapan Akustikhane, yarının yıldızlarını müzikseverlerle buluşturduğu anlamlı bir projeye başladı. Paribu’nun desteği ile hazırlanan "Akustikhane: Yeni Yerli" adlı proje, farklı bir sese kulak vermek, yeni bir yetenekle tanışmak isteyen tüm müzikseverlere hitap ediyor. Akustikhane’nin Youtube kanalında yayınlanan “Yeni Yerli” programı son olarak Ceylan Anıl ve Emir Baran Sezginer’i ağırladı. Genç müzisyenler, başarılı performanslarıyla hayranlık uyandırdı.

Akustikhane, yeni dönemde sadece bir müzik programı olmanın ötesinde bir çatı marka olarak sektöre değer katan farklı projeleri hayata geçiriyor. Bu projelerden biri olan "Akustikhane: Yeni Yerli" programı, Paribu’nun desteği ile keşfedilmemiş isimlere, duyulmamış bestelere yer veriyor.

Akustikhane’nin Instagram üzerinden düzenlediği yarışma sonucunda, daha önce hiçbir yerde kaydına rastlanmayan yepyeni isimlerin hem cover’lar hem de kendi besteleriyle yer aldığı “Yeni Yerli” programı, yepyeni bir seri olarak 11 bölümden oluşuyor. Geçtiğimiz 10 Mayıs'ta ilk bölümü yayınlanan “Yeni Yerli” programı, 14 Haziran'a kadar her pazartesi ve perşembe akşamlarında yarının yıldızlarını Akustikhane’nin YouTube kanalında ağırlayacak.

Ceylan Anıl harika performansıyla bayrama renk kattı

“Yeni Yerli” programının 2. bölümü Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 13 Mayıs 2021 tarihinde yayınlandı. Soul, R&B, funk, pop, caz gibi tarzları başarıyla yorumlayan Ceylan Anıl, etkileyici bir performansla bayrama renk kattı. Ceylan Anıl’ın yorumuyla farklı bir yere taşıdığı Rihanna cover'ı "Don't Stop the Music" ve funk’tan pop rock’a uzanan alt yapısıyla dikkat çeken bestesi "Gidilir Mi Hiç?", müzikseverler tarafından beğeniyle karşılandı.

Müzik hayatına küçük yaşta piyano çalarak başlayan Ceylan Anıl, üniversite yıllarında ODTÜ Müzikal Topluluğu’na girerek “Rent” ve “Rock of Ages” gibi çeşitli Broadway müzikal adaptasyonlarında oyuncu olarak yer aldı. Farklı gruplarda solistlik yapan sanatçı, İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi Caz programına katılarak Başak Yavuz ve Sibel Köse ile çalıştı.

Yorumlar (0)