"Akustikhane: Yeni Yerli" programı başlıyor

KÜLTÜR SANAT 10.05.2021, 11:45 10.05.2021, 15:12
"Akustikhane: Yeni Yerli" programı başlıyor

Canlı müzik denince ilk akla gelen programlardan biri olan, 10 yıldan fazladır televizyonda ve dijital platformda yaptığı yayınlarla müzik sevgisini çoğaltan Akustikhane, sektöre daha çok fayda sağlamak amacıyla bir çatı müzik platformuna dönüşüyor. Akustikhane’nin yeni vizyonu ile hayata geçirdiği projelerden biri olan "Akustikhane: Yeni Yerli" programı ise keşfedilmemiş isimlere, duyulmamış bestelere yer veren farklı içeriğiyle 10 Mayıs akşamı saat 19.00’da Akustikhane Youtube kanalında başlıyor. Paribu’nun desteği ile hazırlanan "Akustikhane: Yeni Yerli" ilk olarak genç ve başarılı piyanist Asya Sarı’yı ağırlıyor.

Yarının yıldızlarının keşfedileceği “Akustikhane: Yeni Yerli” programı, Akustikhane’nin Youtube kanalında 10 Mayıs akşamı 19.00’da başlıyor. Paribu’nun desteği ile hazırlanan “Akustikhane: Yeni Yerli”, müzikseverleri yeni keşiflere ve eğlencelere davet ediyor.

Akustikhane’nin Instagram üzerinden düzenlediği yarışma sonucunda, daha önce hiçbir yerde kaydına rastlanmayan yepyeni isimlerin hem cover’lar hem de kendi besteleriyle yer alacağı “Yeni Yerli” programı, yepyeni bir seri olarak 11 bölümden oluşuyor.

Geleceğin yıldızı Asya Sarı “Yeni Yerli” sahnesinde müzikseverlerle buluşuyor

Akustikhane’ye özgü keşfetme kültürü ile hazırlanan “Yeni Yerli” programı, teknoloji ile değişen dünyada seyircisiyle ilk kez buluşacak olan müzisyenleri ağırlayacak. “Yeni Yerli” programının 10 Mayıs 2021 tarihindeki ilk konuğu ise geleceğin yıldızlarından Asya Sarı olacak. Asya Sarı, saat 19.00’da başlayacak performansında piyano başında harikalar yaratacak.

1996 yılında İstanbul’da doğan Asya Sarı, müzikle ilgilenmeye çok erken yaşlarda başladı. Altı buçuk yaşında piyano dersleri almaya başlayan Asya Sarı’nın piyanodaki olan üstün kabiliyetini gören öğretmenleri onu konservatuvar eğitimine yönlendirdi. Asya Sarı, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Piyano Ana Sanat Dalı’nda eğitim aldı. Başarılı bir şekilde eğitimini sürdüren yetenekli müzisyen, 11 yaşında kendi şarkılarını yazmaya başladı. Sonraki yıllarda İdil Biret, Denis Kozukhin gibi önemli piyanistlerle de çalışma olanağına erişti. Asya Sarı, bir yandan Yüksek Lisans yaparken, bir yandan da ses prodüksiyon eğitimi alarak kendini geliştirmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)