“Alles wunderbar” (Her Şey Harika) Düsseldorf’ta

KÜLTÜR SANAT 12.10.2021, 14:07
“Alles wunderbar” (Her Şey Harika) Düsseldorf’ta

Anna Laudel Düsseldorf, Ardan Özmenoğlu’nun “Alles wunderbar” (Her Şey Harika) başlıklı Düsseldorf’taki ilk kişisel sergisine 16 Eylül – 13 Kasım 2021 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Katerina Valdivia Bruch’un üstlendiği sergi, sanatçının kariyerinin farklı dönüm noktalarını kapsayan 9 yıllık yaratıcı yolculuğunu gözler önüne seriyor.

Sonsuz yaratıcılığı, hem basit hem de karmaşık konuları eğlenceli ve neşeli bir şekilde ele alma becerisiyle Özmenoğlu, işlerinde kağıt, cam veya neon gibi farklı malzemeleri kullanarak geniş bir yelpazede eserler üretiyor. Sanatçı doğanın kırılganlığı ve insanın savunmasızlığı üzerine bir tür yorum olarak boyalı cam katmanlarla yarattığı üç boyutlu heykel çalışmalarla çiçekleri ve ağaçları betimliyor.

“Alles wunderbar”, sanatçının Almanya'yla, özellikle de yaşamını sürdürdüğü ve İstanbul'dan sonra en çok üretimde bulunduğu yer olan Berlin’le uzun yıllara dayanan ilişkisine dikkat çekiyor. Sergide, sanatçının öğrendiği ilk Almanca kelimelerle isimlendirdiği eserleri Alles gut (Her Şey İyi), Alles schön (Her Şey Güzel) ve sergiye adını veren Alles wunderbar (Her Şey Harika) isimli post-it çalışmaları ve neon ışıklı heykelleri Ja, ja, ja, ja (Evet, evet, evet, evet) de yer alıyor.

Küratörlüğünü Katerina Valdivia Bruch'un üstlendiği, Ardan Özmenoğlu'nun en yeni çalışmalarının yanı sıra son dönem işlerinin de yer aldığı “Alles wunderbar”, 13 Kasım 2021 tarihine kadar Anna Laudel Düsseldorf'ta görülebilir.

Yorumlar (0)