"Benim Şehrim, Benim Sesim"e başvurular için son bir hafta

KÜLTÜR SANAT 20.12.2021, 13:20 20.12.2021, 14:50
"Benim Şehrim, Benim Sesim"e başvurular için son bir hafta

Beats By Girlz Türkiye’nin kariyerinin başındaki genç kadın müzisyenlere özel hazırladığı atölye ve mentorluk programı ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’ için başvurular, gördüğü yoğun ilgi üzerine 27 Aralık’a uzatıldı. Genç kadınların yaşadıkları şehirle ilişkilerini müzikle anlatmalarını ve şehrin seslerinden ilhâm alarak kendi müziklerini yaratmalarını hedefleyen program, 22 Ocak - 25 Şubat 2022 tarihlerinde hem çevrimiçi hem de İstanbul’da fiziki koşullarda gerçekleşecek.

Türkiye’den ses tasarımcısı, enstrümancı ya da vokalist bütün genç kadınlara açık olan başvurular sonucu seçilecek 20 katılımcı, ses tasarımının temel ilkelerini öğrenecekleri ve kendi şarkılarını tasarlayacakları müzik atölyelerine ve mentorluk oturumlarına ücretsiz katılacaklar. British Council Türkiye’nin Kültürde Kadın Gücü Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’in eğitmenleri ise, Birleşik Krallık’tan bağımsız müzisyen, ses tasarımcısı, müzik yapımcısı ve eğitmen Mandy Wigby ile İstanbul merkezli müzisyen, müzik yapımcısı ve ses tasarımcısı Beril Sarıaltun olacak.

Programa katılanlar gelecek yıl Mart ayında yapılacak WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul kapsamında canlı performans sunması fırsatı yakalarken, program sürecinde üretilecek şarkılar da bir albüme dönüşecek. ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’ için 27 Aralık’ta sona erecek başvurular Beats By Girlz Türkiye ile British Council Türkiye’nin internet sitelerinden yapılabilir.

Müzik endüstrisinde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar yürüten Beats By Girlz Türkiye’nin kariyerinin başındaki genç kadın müzisyenlere özel hazırladığı atölye ve mentorluk programı ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’ için başvurular, gördüğü yoğun ilgi üzerine 27 Aralık Pazartesi gününe dek uzatıldı.

Genç kadınların yaşadıkları şehirle ilişkilerini müzikle anlatmalarını ve şehrin seslerinden ilhâm alarak kendi müziklerini yaratmalarını hedefleyen ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’ programı, Türkiye’den henüz kariyerinin başındaki ses tasarımcısı, enstrümancı ya da vokalist genç kadınların başvurularını bekliyor.

WOW’da canlı performans fırsatı

British Council Türkiye’nin yürüttüğü Kültürde Kadın Gücü Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek program, 22 Ocak - 25 Şubat 2022 tarihleri arasında hem çevrimiçi hem de İstanbul’da fiziki koşullarda yapılacak. Başvurular arasından seçilecek 20 kişi, çevrimiçi atölyeler ve mentorluk oturumları eşliğinde, ses tasarımının temel ilkelerini öğrenecek ve şehirlerinde seçilen bölgelerde kaydettikleri seslerle kendi şarkılarını tasarlayacaklar. Eğitmenliğini ve mentorluğunu Manchester merkezli bağımsız müzisyen, ses tasarımcısı, müzik yapımcı ve eğitmen Mandy Wigby ile İstanbul merkezli müzisyen, müzik yapımcısı ve ses tasarımcısı Beril Sarıaltun’un yapacağı programa katılanlar ayrıca, Mart 2022’de ikincisi yapılacak olan WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul kapsamında canlı performans gerçekleştirme fırsatı da yakalayacaklar.

Şehrin müziği albüme dönüşecek

Programın sonunda ayrıca bir de albüm yayınlanacak. Katılımcıların atölye sürecinde ürettikleri orijinal besteler, Mart ayında dijital müzik kanallarında yayınlanacak olan ‘Benim Şehrim, Benim Sesim’in ilk albümünde bir araya gelecek.

Yorumlar (0)