"Bir Nefes Daha" Ayvalık Film Festivali’nde gösterildi

KÜLTÜR SANAT 07.09.2021, 16:57 07.09.2021, 17:00
"Bir Nefes Daha" Ayvalık Film Festivali’nde gösterildi

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nde Bir Nefes Daha filminin gösterimi yönetmen Nisan Dağ, yapımcı Müge Özen ve başrol oyuncuları Oktay Çubuk, Hayal Köseoğlu ve Eren Çiğdem’in katılımıyla gerçekleşti. Nisan Dağ, 2015 yılında çektiği belgeselle keşfettiği rap kültürüyle karşılaştıktan sonra, tanıştığı çocukların rap müzikten aldığı güç ve ilhamla filmin hikayesinin ortaya çıktığını söyledi. 

Başrol oyuncularından Oktay Çubuk; “Bilmediğim bir kültürü sıfırdan öğrendiğim bir süreçti. Rap müziğe meraklıydım belki oradan biraz altyapım vardı. Bir seneye yakın bu role çalışma zamanım oldu, elimden geleni yaptım,” dedi.

Hayal Köseoğlu, oyunculuk açısından zorlayan ama çok şey öğrendiği kıymetli bir süreç yaşadığını söyledi ve “Ben de normalde kendi bestelerimi yapan biriyim ama karakter için müzisyen tarafımı katmama gerek yoktu. Oyunculuk olarak her şeyimi verdiğim bir iş oldu, şahaneydi sevdiğim insanlarla çalışmak,” iafdelerini kullandı. 

Eren Çiğdem rap müzik üzerine uzun bir çalışma dönemi geçirdiklerini söylerken, yapımcı Müge Özen; “Da Poet ile çalıştık, bizim için mükemmel müzik yerine rapçi olarak tutunmaya çalışan karakterlerin yapabileceği müzikler yaptı. Oyuncuların da şarkı sözlerine katkıda bulunduğu ve şarkı sözlerinin de bir hikâye anlatma aracı olarak kullanıldığı bir film oldu...” dedi.

Yorumlar (0)