Çocuklar çağdaş sanatı keşfediyor

KÜLTÜR SANAT 23.03.2021, 12:54
Çocuklar çağdaş sanatı keşfediyor

Arter’in her cumartesi 11:00’de düzenlediği çevrimiçi çocuk atölyeleri, Nisan ayında da farklı yaş gruplarından katılımcılara renkli, eğlenceli ve yaratıcı bir çağdaş sanat yolculuğu sunuyor. 3 Nisan’da “Hayali Gezegenler”, 10 Nisan’da “Müziği Görebilir Miyiz?”, 17 Nisan’da “Siyah Beyaz Heykeller”, 24 Nisan’da ise “Yağmur Ormanı’nda Bir Gezinti” başlığıyla düzenlenecek atölyeler, çocukları çağdaş sanatı keşfedip yorumlamaya ve yaratıcı süreçleri deneyimlemeye davet ediyor. Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşen ücretsiz atölyelere katılmak için [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmak yeterli.

Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleriyle ağırlamaya devam eden Arter’in, Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen ve güncel sergilerinden hareketle şekillendirilen Çocuk Atölyeleri çevrimiçi ortamda gerçekleşmeye devam ediyor.

6–9 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen çevrimiçi “Hayali Gezegenler” atölyesi 3 Nisan 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek. “Hayali Gezegenler” atölyesi Arter’in Gökcisimleri Üzerine başlıklı sergisinde yer alan, evrenle, gökyüzüyle ve uzayla ilişkilenen yapıtlardan ilham alıyor. Çalışmada seçili yapıtları göktaşları, yıldızlar ve gezegenlerden yola çıkarak yorumlamaya davet edilen çocuklar, parlak malzemeler aracılığıyla kendi hayali gezegenlerini üretecekler. Çocuklar atölyede siyah karton, makas, alüminyum folyo, sim (isteğe bağlı), uhu, pastel boyalar, renkli ve parlak kâğıt parçalarıyla ip kullanacaklar.

10 Nisan 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek “Müziği Görebilir Miyiz?” başlıklı çevrimiçi atölye, 7–11 yaş aralığındaki çocukları Dinleyen Gözler İçin sergisinde yer alan yapıtlar aracılığıyla notaların ve sessizliğin renkli dünyasını keşfetmeye çağırıyor. Şekiller, çizgiler ve farklı nota gösterimleri üzerine bir sohbet etrafında ilerleyecek atölyede, katılımcılar şans faktörünü ve nefeslerini kullanarak dans eden müzik desenleri oluşturacaklar. Atölye çalışmasında çocuklar resim kâğıdı, suluboya, pipet, makas ve siyah keçeli kalem kullanacaklar.

6–9 yaş aralığındaki çocukları Arter’de sergilenen yapıtlar aracılığıyla siyah ve beyazın farklı çağrışımlarını keşfetmeye çağıran “Siyah Beyaz Heykeller” başlıklı çevrimiçi atölye, 17 Nisan 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek. Dolu ve boş, karanlık ve aydınlık, yer ve gök gibi ikilikler üzerine bir sohbet etrafında şekillenecek atölyede, çocuklar siyah ve beyaz şeritleri kullanarak üretecekleri üçboyutlu heykellerle sanatta boyut ve mesafeyi araştıracaklar. Çocuklar “Siyah Beyaz Heykeller” atölyesinde resim kâğıdı, siyah keçeli kalem, siyah ve beyaz kâğıtlar, makas ve yapıştırıcı kullanacaklar.

“Yağmur Ormanı’nda Bir Gezinti” başlıklı atölye ise, 24 Nisan 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek. 4–6 yaş aralığındaki çocuklara yönelik çevrimiçi atölye, Arter’in Karbon adlı performans salonunda sergilenen Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) başlıklı, etkileşime açık ses yerleştirmesinden yola çıkıyor. Katılımcıları ses ve sessizlik üzerine düşünmeye davet eden atölyede çocuklar yapıtı oluşturan buluntu ve yapılandırılmış nesneleri yorumlayacak; duydukları sesleri hayal güçleriyle görselleştirerek yetişkin eşlikçilerinin desteğiyle Yağmur Ormanı’nda rengârenk bir gezinti yapacaklar. Çocuklar atölyede resim kâğıdı, pastel boya ya da boya kalemleri, yapraklar ve yapıştırıcı kullanacaklar.

Saat 11:00’de başlayacak çevrimiçi atölyeler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelere [email protected] adresine yazarak kayıt yaptırmak gerekiyor.

Yorumlar (0)