CRR'de Dünya Kadınlar Günü’ne özel 2 konser

KÜLTÜR SANAT 04.03.2021, 14:10 04.03.2021, 17:14
CRR'de Dünya Kadınlar Günü’ne özel 2 konser

Cemal Reşit Rey(CRR) Konser Salonu bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yine farklı bir yaklaşımla kutluyor. “Mozart’ın Kadınları” ve “Anadolu’nun Kadınları” konserleri CRR Youtube kanalından müzikseverle buluşacak. 

Mozart’ın Kadınları / 7 Mart Pazar saat 20.00

İki konserden oluşan programın ilki olan,  “Mozart’ın Kadınları” 7 Mart Pazar akşamı saat 20.00’de ilk gösterimini yapacak. Müzik tarihinde farklı kadın karakterlerini en ince ve derin şekilde betimleyen Mozart’ın operalarındaki kadınların psikolojik durumları, kişilikleri ve ilişkilerini yaşayış biçimleri yalnız müzikte değil, genelde sanat tarihinde bambaşka bir yere sahip.  

Üç başarılı soprano, Ayten Telek, Dilruba Bilgi ve Nazlı Deniz Süren, üç operadan ikişer kadına sesleriyle hayat verecek. Figaro’nın Düğünü, Don Juan ve Sihirli Flüt’ün, saf, bilge, köylü, soylu ve hırçın karakterleri ve bazı uvertürler, konseri unutulmaz bir Mozart şölenine dönüştürüyor. 

CRR Sanat Yönetmeni Cem Mansur, konser öncesi metin yazarlarıyla tarihte eşi görülmeyen bir işbirliği ile büyük bestecinin bu kadınları müziğiyle nasıl ete kemiğe büründürdüğünü anlatacak. 

Anadolu’nun Kadınları / 8 Mart Pazartesi günü saat:20.00 

Oyalı Yazma Grubu, 8 Mart Pazartesi günü saat:20.00’de CRR YouTube kanalından yayınlanacak  “Anadolu’nun Kadınları” konseri ile Anadolu’nun dört bir yanından kadınların acı-tatlı tüm duygularını ifade ettikleri eserleri bir araya getirdiği özel bir repertuvar ile müzikseverlerle buluşuyor. 

Oyalı Yazma Grubu, akademik eğitimini aynı okulda almış olan Mercan Erzincan, Devrim Kaya ve Buse Katılmış’ın, uzun süredir üzerinde hassasiyetle çalışmakta oldukları nitelikli yöresel halk müziği eserlerini birlikte seslendirebilmek adına 2013 yılında bir araya gelmeleriyle oluşmuş, projenin müzik ve sanat yönetmenliğini ise Ufuk Şimşek üstlenmiştir.  

Grup ilk albüm projesi olan “Harran’dan Harput’a Meşk” adlı çalışmada; Elazığ-Harput Kürsübaşı sohbetleri, Urfa Sıra geceleri, Diyarbakır Velime geceleri gibi Anadolu’da sadece erkeklerin bir araya gelmesiyle gerçekleşen meşk geleneğini bu sefer üç kadın sanatçının icrası iddiası ile yine Elazığ, Urfa, Diyarbakır ve Kerkük eksenli bir repertuvarla ortaya koymuş ve albüm 2015 yılında Kalan Müzik etiketiyle yayınlanmıştır.

Yorumlar (0)