Fazıl Say ve Bergen'in kesişen hayatları

KÜLTÜR SANAT 23.12.2020, 13:29 24.12.2020, 10:55
Fazıl Say ve Bergen'in kesişen hayatları

‘Acıların kadını’ lakabıyla tanınan arabesk müzik sanatçısı Bergen’in hayatını konu alan filmin çekimleri pandemi nedeniyle ertelenmiş ve Serenay Sarıkaya’nın sanatçıya hayat vereceği filmin 2021'in bahar aylarında çekilmesine karar verilmişti. 

Şu sıralar ise Yeşim Demir’in ‘Bergen’ adlı biyografi kitabı okuyucuyla buluştu. Sayım Çınar, Hürriyet'teki bugünkü yazısında kitaptan bahsetti ve Fazıl Say ile Bergen'in hayatının kesiştiği noktaya değindi. 

Çınar, “Bergen’in Kaderi” başlıklı yazısında, Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nde Fazıl Say ve Bergen’in beraber okuduğunu anlattı. Hürriyet yazarı, konservatuvara birincilikle girmesine rağmen Bergen’in pavyonlarda geçen hayatına değindi; “Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü. Aynı konservatuarda okudular, birisi dünyaca ünlü piyanist oldu; hayatı en önemli senfoni orkestralarında konserlerle geçiyor.

Diğeri ise konservatuvara birincilikle girmesine rağmen pavyonlarda geçen hayatı ve sonrasında gelen trajik bir ölümle sonuçlandı. Ve Bergen çalışmak zorunda olduğu için konservatuvarı bırakıyor. İnsan düşünmeden edemiyor... Bergen’in şartları Fazıl Say ile eşit olsaydı neler olurdu!" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)