Festival filmleri 9 TL'ye izlenebiliyor

KÜLTÜR SANAT 18.09.2020, 11:43 18.09.2020, 16:45
Festival filmleri 9 TL'ye izlenebiliyor

İKSV tarafından, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali, 14–20 Eylül’de Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, 21–26 Eylül’de ise Başka Sinema Ayvalık Film Festivali filmlerini filmonline.iksv.org platformunda izleyiciyle buluşturuyor.

Birçok ulusal ve uluslararası festival COVID-19 salgınından dolayı ya ileri bir tarihe ertelendi ya da iptal edildi. Bu dönemde seyircisinden uzak kalmak istemeyen festivaller izleyicileriyle buluşmak için alternatif yöntemler geliştirdi.

Bunun bir örneği de 14–26 Eylül tarihleri arasında İstanbul Film Festivali çevrimiçi gösterim sayfasında bir araya gelecek olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Başka Sinema Ayvalık Film Festivali ve İstanbul Film Festivali’nin işbirliği. Festivallerin kendi şehirlerinde, sinema salonlarında, seyirciler ve sanatçıların buluştuğu bir ortamda yapılması gerektiğine inansak da fiziksel koşulların herkesi zorladığı bu zamanlarda üç festival bir araya geldi.

Üç festival bir arada

Bu işbirliği çerçevesinde 14–20 Eylül’de pandemi nedeniyle kısıtlı gerçekleştirilebilen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmleri ve 21–26 Eylül tarihlerinde de bu yıl iptal edilen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin 6 filmlik seçkisi İstanbul Film Festivali’nin filmonline.iksv.org platformunda çevrimiçi gösterime açılacak.

Filmonline.iksv.org platformunda erişime açılacak filmleri izlemek için biletler yine aynı site üzerinden alınabilecek. İzleyiciler tek filmi 9 TL fiyatla satın alabilecek. Ayrıca Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali filmleri için 59 TL, Başka Sinema Ayvalık Film Festivali filmleri için 49 TL fiyatla kombine bilet satın alınabilecek.

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri her zamanki gibi biletlerini gönderilecek indirim kodlarıyla %25; Kırmızı, Turuncu ve Sarı Lale Kart üyeleri ise %20 oranında indirimle satın alabilecek.

Yorumlar (0)