Festivalin açılış ve kapanış filmi belli oldu

KÜLTÜR SANAT 12.10.2021, 18:47 12.10.2021, 18:52
Festivalin açılış ve kapanış filmi belli oldu

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 9. Boğaziçi Film Festivali'nin merakla beklenen açılış ve kapanış filmleri belli oldu. 9. Boğaziçi Film Festivali açılışını, Oscar ödüllü Bosnalı yönetmen Danis Tanovic’in 27. Saraybosna Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdiği “Not So Friendly Neighbourhood Affair” filmiyle yapacak. 

İlk uzun metraj filmi No Man’s Land ile ‘En İyi Uluslararası Film’ dalında hem Oscar’ı hem de Altın Küre’yi kazanan yönetmen Danis Tanovic’in Saraybosna’da geçen son filmi, “Not So Friendly Neighbourhood Affair”, izleyiciyi zorlu bir pandemi yılının ardından toparlanmaya çalışan tarihi şehre davet ediyor. Film, Zagrebli bir kadının şehirdeki en iyi kebabı yemek için gelmesini ve yapılan zararsız ve küçük bir jestin birçok kişinin iş ve özel hayatının altüst olmasına neden olmasını anlatıyor. Konusuyla dikkatleri üzerine çeken film, Türkiye prömiyerini festivalin açılış töreninin ardından yönetmen Danis Tanovic’in katılımıyla yapacak.

Festivalin Kapanış Filmi; “The Electrical Life Of Louis Wain”

9. Boğaziçi Film Festivali kapanışını ise 29 Ekim’de başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Claire Foy’un yer aldığı,yönetmenliğini Will Sharpe’nin yaptığı “The Electrical Life Of Louis Wain” filmi ile yapacak. Eğlenceli, hatta bazen psikedelik tarzdaki resimleriyle toplumdaki kedi algısına tümüyle farklı bir bakış açısı getiren egzantrik İngiliz sanatçı Louis Wain’in sıradışı hayat hikayesini anlatan film, seyirciyi 1800’lerin sonundan 1930’lara doğru bir zaman yolculuğuna çıkartıyor. Dünya prömiyerini 48. Telluride Film Festivali’nde yaptıktan sonra Toronto Film Festivali’nde de gösterilen film, Louis Wain’in dünyanın “elektrik yüklü” gizemlerini çözmekle meşgul olurken bir yandan da kendi hayatını ve eşi Emily Richardson’la yaşadığı büyük aşkı anlatıyor.

Biletler yarın Mobilet’te!

Yorumlar (0)