“Geleceğin Sineması”na başvurular başladı

KÜLTÜR SANAT 09.06.2023, 15:45
“Geleceğin Sineması”na başvurular başladı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı’nın iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri için bu yıl 20.kez gerçekleştirilen; “Geleceğin Sineması”na başvurular başladı. 

Sinema öğrencilerini beyaz perdeye kazandırabilmek ve nitelikli kısa film yapabilmeleri için gerekli maddi imkânları yaratabilmek adına, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen; “Geleceğin Sineması” için başvurular başladı.

Kısa film yarışmalarından farklı olarak gençler tarafından nitelikli filmler üretilmesine destek olmak hedefiyle, senaryo aşamasından üretim aşamasına kadar; seçmeler, eğitimler ve maddi destek gerçekleştiren yarışma, 20. yılında da genç sinemacılara desteğini devam ettiriyor. Daha önceki yıllarda hayata geçen filmlerden birçoğunun Türkiye ve uluslararası festivallerde ödüller alması, Geleceğin Sineması’nı yaptığı çalışmalar ile beyaz perdeye katkılarını verebilmiş nadir festivallerden biri haline getirmeyi başardı.

Genç Sinemacıların Vizyonlarına Tam Destek!

20 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda bu yıl 10 senaryo projesine 20 bin TLmaddi destek ve danışmanlık verilecek. Konu sınırlaması bulunmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelindeki devlet, özel ve vakıf okullarının sinema ve medya bölümlerinde okuyan ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmanın başvuruları https://www.geleceginsinemasi.com/ adresindeki form üzerinden gerçekleştirilecek. 

Türk ve dünya sinemasına giden yolda 20 yıldır gençlere rehberlik eden festival, geleceğin sinemacılarını akademik başarıları ve gelecekteki kariyerleri için daha iyi projeleri hayata geçirebilmeleri adına motive etmeye devam edecek.  

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular https://www.geleceginsinemasi.com/ adresi ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

Yorumlar (0)