Gökcisimleri Üzerine sergisinin kitabı çıktı

KÜLTÜR SANAT 11.02.2021, 13:24
Gökcisimleri Üzerine sergisinin kitabı çıktı

Arter’in 1.400’e yakın yapıt barındıran koleksiyonundan kurgulanan sergilere eşlik etmek üzere 2019 itibarıyla başlattığı yayın dizisi Arter Arka Plan’ın üçüncü kitabı yayımlandı. Arter’de devam eden koleksiyon grup sergisi Gökcisimleri Üzerine bağlamında yayımlanan kitap, sergiyle aynı başlığı taşıyor.

Kitapta, serginin arka planındaki düşüncelerden ve küratör Kevser Güler’in sergiyi kurgulama sürecinden hareketle seçilen metinlerin yanı sıra bu yayın için üretilmiş yeni çalışmalar yer alıyor. Var olanların biraraya gelme ve dağılma biçimleri, ilişki kurma tarzları, birbirlerine mesafe alma ve yakınlaşma yollarıyla ilgili kavramlar etrafında oluşturulan sergiye eşlik eden kitap, madde, beden ve nesne oluşa bakan, mekânsal, zamansal, toplumsal, tarihsel ve politik toplanışların ve birarada oluşların biçimlerini imleyen metin ve görsel malzemeleri özgün bir editoryal kurguyla sunuyor. Türkçe ve İngilizce iki ayrı cilt olarak okurlarla buluşan kitabın ve Arter Arka Plan dizisinin tasarımını Emre Çıkınoğlu üstleniyor. Yayında ayrıca flufoto (Barış Aras ve Elif Çakırlar) tarafından çekilen sergiden görünüm ve yerleştirme fotoğrafları bulunuyor.

Gökcisimleri Üzerine başlıklı kitap, Arter Kitabevi’nden satın alınabilir veya [email protected] e-posta adresi üzerinden sipariş edilebilir. Salı-Cuma günleri arasında 11:00–17:00 saatlerinde ücretsiz ziyaret edilebilen Arter Kütüphanesi’nde kitabın sayfaları karıştırılabilir.

Yorumlar (0)