Gökyüzü ve Bilim Festivali online düzenlenecek

KÜLTÜR SANAT 15.07.2020, 17:31
Gökyüzü ve Bilim Festivali online düzenlenecek

Antalya'da bu yıl 5'incisi planlanan Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, koronavirüs nedeniyle online düzenlenecek. Etkinlikte dev teleskoplarla yapılacak gökyüzü gözlemleri ve sunumlar, sosyal medya üzerinden canlı yayınlanacak.

Kumluca ilçesinde bulunan antik kent Olimpos'ta bu yıl 5'nci kez düzenlenmesi planlanan Türkiye'nin önemli astronomi ve uzay bilim etkinliği Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, corona virüs salgını nedeniyle iptal edildi.

Her yıl astronomi, uzay ve evren ile ilgili sunumların yapıldığı festival bu yıl katılımcılarını online olarak ağırlayacak.

14-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin bilimsel içeriği, önceki yıllardaki zenginliğini koruyacak. Festival kapsamında Olimpos'ta bir araya gelecek profesör, akademisyen ve astrofotoğrafçılardan oluşan 15 kişilik ekip astronomi ve uzay bilimleri alanındaki önemli konuları canlı yayında izleyicilere aktaracak.

Dev gözlem teleskoplarıyla görüntülenecek yıldız, gezegen, galaksi, nebula ve meteor yağmuru hakkında uzman sunumları sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Online etkinlik boyunca gündüzleri uzmanlar canlı olarak 4'er sunum gerçekleştirecekler. Gece ise sabaha kadar dev teleskoplarla Olimpos'tan uzmanların anlatımı eşliğinde canlı yayınlar yapılacak.
 

Yorumlar (0)