Göteborg Film Festivali'nden deneysel proje

KÜLTÜR SANAT 07.01.2021, 12:57 07.01.2021, 17:14
Göteborg Film Festivali'nden deneysel proje

Pandemi döneminin değişen izleme alışkanlıklarına yönelik deneysel bir projeye imza atan Göteborg Film Festivali, bir sinemaseveri bir hafta boyunca tek başına film izlemek üzere ıssız bir deniz fenerine gönderecek.

FilmLoverss‘ın Variety‘den aktardığı habere göre, Göteborg Film Festivali, pandemi dönemimin değişen izleme alışkanlıklarına yönelik en deneysel projelerden birine imza attı. Festival, önümüzdeki günlerde belirlenecek sinemaseverleri, dış dünyadan izole bir hâlde bir hafta boyunca tek başına film izlemek üzere belirli mekânlara gönderecek. Bu mekânlardan biri de izole bir deniz feneri olacak.

Kuzey Denizi’nde yer alan Pater Noster Adası’na gönderilecek olan sinemasever, bir hafta boyunca tek başına kalacak ve festivalin kendisine sunacağı 60 yeni filmi seyredecek. Adaya giderken yanına telefonunu ya da okumak istediği bir kitabı alamayacak. Böylece adada geçireceği bir hafta boyunca odağının tamamen filmlerde olması sağlanacak.

Üç sinemasever izole mekânlarda tek başına film izlerken, festival çevrimiçi düzenlenecek

Pater Noster Adası’ndaki deniz fenerine gidecek bu sinemaseverin yanı sıra festival iki kişiye daha benzer gösterimler düzenleyecek. Bu iki kişiden biri, İsveç’in en büyük arenalarından biri olan Scandinavium’da, diğeri ise İsveç’in önde gelen sinema salonlarından Draken Cinema’da tek başına filmleri izleyecek. Festivalin geri kalanı ise, son dönemde düzenlenen pek çok film festivali gibi tamamen dijital ortamda, çevrimiçi gösterimlerle gerçekleşecek.

Yorumlar (0)