"İnsanlar İkiye Ayrılır"a Ayvalık Film Festivali’nde büyük ilgi

KÜLTÜR SANAT 06.09.2021, 09:38 06.09.2021, 13:23
"İnsanlar İkiye Ayrılır"a Ayvalık Film Festivali’nde büyük ilgi

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali film gösterimleri, atölye ve söyleşilerle geçen sinemayla dolu yoğun bir günü daha geride bıraktı. Dün akşam Amfitiyatro’da izleyiciyle buluşan İnsanlar İkiye Ayrılır büyük ilgiyle karşılandı. Gösterim öncesinde filmin yönetmeni Tunç Şahin, oyuncular Burcu Biricik, Nezaket Erden, yapımcı Ersan Çongar ve senaryo editörü Derya Yanmış ile birlikte izleyicilerin karşısındaydı.

Tunç Şahin festivale teşekkür ederek başladığı söze, “Film bankaların tahsil edemediği alacakların peşine düşen bir tahsilat grubunun hikâyesini anlatıyor. Benim ailemin de 2018 yılında başına böyle bir şey geldiğinde borçlu ve alacaklı ilişkisi üzerine alacaklı gözünden bir film yapmak istedim. İnsan böyle bir işte nasıl çalışır sorusuyla hareket ettim. Başta kızgınlık duyduğum insanların ne hissettikleri üzerinden kurulmuş bir hikâye bu,” diyerek devam etti.

Filmin gösterimi için Ayvalık’a gelmeyi büyük bir heyecanla beklediğini söyleyen Burcu Biricik, ilk kez çalıştığı Tunç Şahin’in kalemini ve yaptığı işleri çok sevdiğini söyledi ve ekledi: “Duygu karakterini okuduğumda bu rolü oynamalıyım dedim. İyi ki bu ekip bir araya geldi. Bu filmde oynamak benim için ekip arkadaşlarım ve yönetmenimle dans etmek gibiydi. Tunç ne istediğini, hangi duygudan, hangi renkte gideceğimizi çok iyi biliyordu… Onun yolculuğunda olmak, aynı pencereden bakmak, tatlı virajlarda yol almak çok keyifliydi. O yüzden dansımız için Tunç’a ve tüm ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.”

Tunç Şahin’in kendisini düşünerek yazdığı Tilbe karakterini canlandıran Nezaket Erden, filmin yalnız olmadığımızı hissettiren bir tarafı olduğunu, ortak duygular beslenebilecek bir hikâyesi olduğunu ve herkese iyi gelmesini umduğunu söylerken yapımcılardan Ersan Çongar, “Mart 2020’de sete çıkmayı planlarken pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldık. Haziran ayında tüm önlemleri alarak sete çıktık. Çok zor şartlarda çalıştık, herkese fedakârlıkları için çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Yorumlar (0)