Kadınlar için ilk küresel dijital festival

WOW Global 24, 27 ve 28 Haziran 2020 tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

KÜLTÜR SANAT 19.06.2020, 17:16 19.06.2020, 17:23
Kadınlar için ilk küresel dijital festival

2021 yılında British Council iş birliği ile İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Women of the World (WOW) İstanbul Festivali, önümüzdeki hafta sonu bir ilki gerçekleştirecek. Dünyada ilk kez kadınları ele alarak Covid-19'un getirdiği ve şiddetlendirdiği ayrılık, yoksunluk ve eşitsizliğe yanıt olarak dünya çapında kadınlara odaklanan ilk çevrim içi küresel dijital festival olacak.

WOW Global 24, 27 ve 28 Haziran 2020 tarihlerinde izleyicilerle buluşacak. Canlı yayınla dünyayı gezecek ve içerisinde olduğumuz pandemi döneminde, dünya çapında kadınlar ve kızlara neler olduğunun gerçekçi bir resmini çizecek.

Türkiye’nin yanı sıra Amerika’dan Birleşik Krallık’a, Avustralya’dan Hindistan’a kadar birçok farklı ülkede gerçekleştirilecek program, izleyicilere oldukça zengin bir içerik vadediyor. Tiyatrodan konsere, söyleşiden film eleştirisine kadar birçok farklı türden etkinliğin olacağı program, her ülkeden uzman kadın araştırmacı ve sanatçıların katılımıyla hayata geçiriliyor.

​Dijital olarak izleyicilerle buluşacak WOW Global 24 kapsamında her ülke kendisine ayrılan 2 saatlik zaman diliminde kendisini temsil edilecek. Programa göre 27 Haziran Cumartesi günü saat 18.00 ile 20.00 arasında Türkiye’den sanatçı ve müzisyenler çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.

Gaye Su Akyol’un açılış konuşmasıyla başlayacak Türkiye yayını, Barış İçin Müzik Orkestrası, #Susmabitsin platformu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Kardeş Türküler, Havle Derneği, şef Takuhi Tovmasyan, gazeteci Pınar Öğünç, Sabancı Vakfı, Hrant Dink Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, İKSV, Engelli Kadınlar Derneği’ni temsilen klinik psikolog Beyza Ünal ve Erişilebilir Her Şey ile devam edecek. Türkiye’ye ayrılan bölüm, şarkıcı Kalben’in Dünya Kadınları Festivali’ne özel mesajı ile son bulacak.

 

Yorumlar (0)