Kalyon Kültür kapılarını yeniden açıyor

Kalyon Kültür, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ara verdiği faaliyetlerine kaldığı yerden devam ediyor.

KÜLTÜR SANAT 22.06.2020, 17:29 22.06.2020, 17:31
Kalyon Kültür kapılarını yeniden açıyor

Kültür ve sanat alanında geçmişi yeniden keşfetmeyi ve bu alanı üretken kılacak yeni damarların açılması için aracılık etmeyi hedefleyen Kalyon Kültür, Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle Nişantaşı Taş Konak’taki faaliyetlerine bir süreliğine ara vermişti. Normalleşme sürecinde, kapılarını tekrar açan Kalyon Kültür, Türk-Hollandalı fotoğraf sanatçısı Ahmet Polat’ın Kökler sergisine ev sahipliği yapıyor.

Kökler sergisi, Hollanda’da yaşayan Gaziantepli sanatçı Polat’ın kişisel tarihine bir yolculuk niteliği taşıyor. Sanat tarihçisi ve sergi organizatörü Kim Knoppers, Polat’ın çalışmasını şöyle tanımlıyor: “Kökler, değişen bir alana görsel bir övgü niteliğinde. Kişinin kendi tarihinin bir soruşturması. Fotografik bir külliyatın gelişiminin incelenmesi. Fakat her şeyden önce, bir baba ile oğlu arasındaki içten ve kırılgan bir ilişki Kökler”.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan günlerde, 11.00 - 19.00 saatleri arasında gezilebilecek sergi, Ekim ayının sonuna kadar devam edecek. 

Ziyaretçilerine ‘sağlıklı’ sergi bir deneyimi sunmak için tüm tedbirleri alan mekâna, maskesiz ve 10 kişiden fazla ziyaretçi kabul edilmiyor. Yanında maskesi olmayan sanatseverler girişte maske temin edebiliyor, dezenfektan noktasından yararlanabiliyor. Dezenfeksiyon işlemlerinin periyodik olarak yapıldığı Kalyon Kültür’de açık havadan yararlanmak isteyen misafirler bahçeyi kullanabiliyor.

Yorumlar (0)