“Mitolojik Hikâyeler” Zorlu PSM’de

KÜLTÜR SANAT 24.03.2022, 17:26
“Mitolojik Hikâyeler” Zorlu PSM’de

25. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında festival sahnesinde yer alan ve yoğun ilgi gören,   İKSV Alt Kat ve Anuşka’nın Atölyesi’nin ortaklaşa ürettiği kuklalı çocuk gösterisi “Mitolojik Hikâyeler” 2-3 Nisan’da Zorlu PSM Sky Lounge’da sahneleniyor.    

İlk kez 25. İstanbul Tiyatro Festivali'nde Paribu'nun gösteri sponsorluğunda sahnelenen, Ani Haddeler’in tasarlayıp yazdığı kuklalı çocuk gösterisi “Mitolojik Hikâyeler”in her bölümünde ayrı bir mit anlatılıyor. Ana karakter/kukla Afrodit’in anlatımıyla canlandırılan bu hikâyelerde, coğrafyamızda geçen efsaneler, bu projeye özel olarak hazırlanan tahta kuklalar ve her bölümde ekibe katılan konuk sanatçılarla birlikte sahneleniyor. Mitolojik Hikâyeler’in her birinde ayrı bir mit anlatılan dört farklı bölümü, 2-3 Nisan tarihlerinde Zorlu PSM Sky Lounge’da yeniden izleyiciyle buluşuyor.

Mitolojik Hikâyeler I ve Mitolojik Hikâyeler II olarak iki gün boyunca izleyiciyle buluşacak gösterilerde serinin 4 farklı bölümü sahnelenecek. 2 Nisan günü Mitolojik Hikayeler !: Pandora’nın Kutusu – Truva Atı, 3 Nisan günü ise Mitolojik Hikayeler II: Ariyana’nın Yün Yumağı – Midas’ın Altınları sahnede olacak. Hikâyelerde Afrodit’e Ezgi Çelik, KeKeÇa, Gülinler ve Gökçe ÇeÇe Gürçay eşlik edecek.

Seride, kuklaları Ani Haddeler, Onur Gürçay ve Hande Ömürlü Yılmazer canlandırıyor.

Mitolojik Hikâyeler’in dekor tasarımını Tolunay Türköz, kostüm tasarımını Hande Ömürlü Yılmazer, ışık tasarımını Cem Yılmazer, tasvir tasarımını, akustik müzik ve efektleri Ayşe Akarsu üstlendi. Metinlerin danışmanlığını ise Prof. Dr. Nihal Kuyumcu yaptı.

Yorumlar (0)