Radiohead’in ilk yıllarından kalma demo kaseti mezatta

KÜLTÜR SANAT 29.01.2021, 12:47 29.01.2021, 14:22
Radiohead’in ilk yıllarından kalma demo kaseti mezatta

Radiohead’in lise yıllarından hemen sonra kaydettiği şarkıların yer aldığı bir kaset mezata çıkacak. Grubun, üçü daha önce duyulmamış altı kaydını barındıran demo kasetinin, 2 bin sterlinden alıcı bulması bekleniyor.

Radiohead’in üyelerinin tanışıp bir araya geldiği Abingdon Okulu’ndan mezun olduktan kısa süre sonra kaydettiği düşünülen bir demo kaseti mezata çıkacak. Grubun adını almadan önce kullandığı “On A Friday” adıyla kaydettiği kasette daha önce hiç duyulmamış “Promise Me”, “Boy In A Box” ve “These Chains” adlı üç şarkı olduğu belirtildi.

Kasetin kutusunun aynı zamanda grubun solisti Thom Yorke tarafından elle çizilmiş bir kapağı da bulunuyor. Grubun, üçü daha önce duyulmamış altı “ham” erken kaydını barındıran demo kasetinin, müzayedede 2 bin sterlinden alıcı bulması bekleniyor.

Konuyla ilgili konuşan müzayedeci Paul Fairweather, “Parçalar ham ama kesinlikle grubun birkaç yıl içinde gerçekleştireceği fantastik potansiyele dair bize ışık veriyor” açıklamasını yaptı. Kasetin yer alacağı mezat 26 Ocak’ta uzmanlığı müzisyenlerin eşyaları olan Omega Auctions üzerinden yapılacak.

Yorumlar (0)