Salgın döneminde sanal müzelerin sayısı artırılıyor

KÜLTÜR SANAT 24.11.2020, 12:38 24.11.2020, 15:08
Salgın döneminde sanal müzelerin sayısı artırılıyor

Türkiye'de 17 müze yeni tip korona virüsü salgını sürecinde sanal ortamda ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, salgın döneminde ilgi gören sanal müzelerin sayısının artırılacağını söyledi.

Yazgı, "Türkiye'de 17 müzemizde sanal gezi yapılabilecek altyapı oluşturduk. Sanal müzelerimizin sayısını artıracağız. Edirne ve diğer illerimizde de kültür hazinelerimizi de sanal uygulamaya koyabilir miyiz ya da daha farklı dijital uygulamalarla neler yapabileceğimiz anlamında çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ankara Kurtuluş Savaşı Müzesi, Ankara Cumhuriyet Müzesi, İzmir Efes Müzesi, Çanakkale Troya Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Samsun Gazi Müzesi, Şanlıurfa Göbeklitepe Örenyeri, Ankara Etnoğrafya Müzesi, Antalya Müzesi, Çorum Boğazköy Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi, Çorum, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Van müzeleri "https://sanalmuze.gov.tr" adresinden sanal olarak ziyaret edilebiliyor. Üç boyutlu olarak kapılarını açan müzelerde, camekanlı yapıların içinde muhafaza edilen eserler incelenebiliyor.

Yorumlar (0)