Sanat Deliorman’dan şiirsel bir tango albümü!

KÜLTÜR SANAT 06.04.2022, 16:39
Sanat Deliorman’dan şiirsel bir tango albümü!

Bugüne kadar yayınladığı, The Story of a Fool Man teklisi ve Bedevi isimli EP’si ile hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine dokunan caz vokalisti ve şarkı yazarı Sanat Deliorman, ilk albümü “Aşk Kumbarası”nı sevenleriyle buluşturdu. Sanatçı albümü için şunları söylüyor; “en ‘gerçek’, en ‘ben’ ve en ‘hepimiz’ olan şarkıları içine attım.” Tüm eserlerin söz ve bestesi kendisine ait olan Sanat Deliorman, grafik tasarımcı yönünü de ortaya koyarak albümün bütün görsel dünyasını kendi elleriyle yarattı.

Deneyimli caz sanatçıları Sibel Köse ve Randy Esen’den aldığı özel dersler ile caz vokal çalışmalarına başlayan Sanat Deliorman, 2011 Nardis Genç Caz Vokal, İKSV Genç Caz ve 2012 Akbank JAmZZ yarışmalarında aldığı ödüller ile caz alanındaki başarısının ilk sinyallerini vererek sahneye adımını attı. Bugüne kadar yayınladığı, The Story of a Fool Man teklisi ve Bedevi isimli EP’si ile kısa sürede hatırı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşmayı başardı. En kendinden ve gerçek olarak tanımladığı son albümü Aşk Kumbarası’nı ise geçtiğimiz günlerde yayınladı.

Albümün ruhunu yansıtan görsel dünyası ve kapak tasarımında da grafik tasarımcı yönünü ortaya koyan Sanat Deliorman’ın imzası bulunuyor. Piyanist Baturay Yarkın ve çellist Murat Süngü’nün eşlik ettiği albümün sanat yönetmenliğini ise Hakan Kurşun üstleniyor. Tango ve vals türlerinden parçalar sunan “Aşk Kumbarası” albümünün video kliplerini ise Yavuz Turgul'un ünlü görüntü yönetmeni Uğur İçbak ile başarılı klip yönetmeni Damla Demircioğlu çekti.

Derin sözlere ve engin müzikal alanlara açılmasının yanı sıra ses dokusu hem yalın hem de bir o kadar dinamik olan “Aşk Kumbarası”; “Bir Ağaç Gibi”, “Çöpçü Balığı”, “İki Selvi Arasında”, “Aşk Kumbarası”, “Ayrılık Çeşmesi”, “Ben Buradayım”, “Yeter ki Beni Bekle”, “Fincan” ve “Ölmedik Daha” isimli sözlü modern akustik müzik tarzında dokuz; doğaçlama vokallerle bezenmiş “Davet” adında enstrümantal bir adet besteden oluşuyor.

Yorumlar (0)