Soundwalk Collective with Patti Smith'ten 'Peradam'

KÜLTÜR SANAT 08.09.2020, 13:49 08.09.2020, 13:54
Soundwalk Collective with Patti Smith'ten 'Peradam'

Soundwalk Collective’in ilhamını Fransız şair ve yazarların eserlerinden alan, aralarında Anoushka Shankar, Tenzin Choegal ve Charlotte Gainsbourg gibi konukların da bulunduğu “Soundwalk Collective with Patti Smith – Peradam” albümü GRGDN Müzik’in temsil ettiği Bella Union etiketiyle yayımlandı. 

Albüme adını veren “Peradam”, yirminci yüzyılın Fransız yazarlarından biri olan René Daumal’in dünya klasiği ‘Analog Dağ’ romanından hayat buluyor. Soundwalk Collective & Patti Smith daha önce “Killer Road, The Peyote Dance, Mummer Love” adlarını taşıyan üç deneysel albüm daha yayınlamıştı.

Soundwalk Collective’den Stephan Crasneanscki, Antonin Artaud (The Peyote Dance) ve Arthur Rimbaud’a (Mummer Love) adanmış albümlerden sonra “Peradam”ın, Daumal’ın geleceğin arayışına girip yaratması için ayrıldığı “yaşam alanını” genişlettiğini belirtti. Leonardo Heiblum ile işbirliğiyle ve Analog Vakfı’nın desteği ile üretilen albüm dinleyiciye  sürrealist metinleri, Patti Smith’in sesi ve Soundwalk Collective’in ses tasarımıyla ruhani, mistik bir deneyim vaat ediyor.

Yorumlar (0)