TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu

KÜLTÜR SANAT 21.11.2020, 10:51 21.11.2020, 12:14
TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu

Türkiye’de yayıncılığın öncüsü olan TRT, genç iletişimciler için bir okul görevi görmeye devam ediyor. TRT’nin geleceğin medyasını şekillendirecek gençleri doğru, güvenilir, vicdanlı, insan odaklı çalışmalar yapmaya teşvik etmek, onları desteklemek amacıyla düzenlediği Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere ödülleri TRT 2’de canlı yayımlanan törenle verildi.

Radyo, Televizyon, Haber ve İnternet Yayıncılığının yanında, bu yıla özel “Ev Hayat Dolu” kategorilerinde düzenlenen yarışmaya 76 üniversiteden 790 eser başvurusu yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödülleri koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralları da düşünülerek seyircisiz stüdyoda, gerekli tüm önlemler alınarak verildi.

ana kategori ve 11 alt kategoride birçok öğrencinin ödüle hak kazandığı Geleceğin İletişimcileri Yarışması, kamu ve özel sektörden oluşan 66 kişilik jüri kadrosuyla Türkiye’nin en geniş katılımlı yarışması olarak dikkat çekiyor.

Final töreninde ödüller; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TRT Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Alcan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Faruk Demirel, Gazeteci Hakan Çelik, TRT Radyo Dairesi Başkanı Ahmet Akçakaya, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, TRT Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Pınar Kandemir, Senarist Birol Güven ve Sanatçı Günseli Kato tarafından verildi.

Yorumlar (0)