TRT Müzik yeni programlarıyla müzik keyfi yaşatıyor

KÜLTÜR SANAT 10.09.2021, 12:40
TRT Müzik yeni programlarıyla müzik keyfi yaşatıyor

TRT Müzik, yeni programları ve yenilenen içerikleriyle izleyicilerine dopdolu bir müzik ziyafeti yaşatıyor. Türkiye ve dünyanın başarılı müzisyenlerinin konuk olduğu kanal, sevilen isimleri ekranlara taşıyor.

21 Ağustos’ta yeni yayın dönemine yenilenen kimliğiyle başlayan TRT Müzik iddialı yeni yapımlarıyla seyirciye müzik ziyafeti yaşatmaya devam ediyor. Müzik türlerindeki çeşitliliği ön plana çıkarma hedefi ile yola çıkan TRT Müzik, “Biz Bize Şarkılar”, “Sesler Alemi”, “Mazhar Alanson ile”, “Nazenin”, “Laterna”, “Erol Parlak Müzik Atölyesi”, “Şükriye Tutkun Serenat”, “Zamane” ve “Uzun İnce Bir Yol” gibi yeni programlarıyla hafta boyunca izleyicilere müzik dolu anlar yaşatacak.

Kutsi’den Sezen Aksu şarkıları

Duygusal şarkıların yorumcusu Kutsi, TRT Müzik ekranından hayranlarına sesleniyor. Kutsi ve orkestrasının eşsiz bir müzik ziyafeti verdiği “Biz Bize Şarkılar” programı her hafta farklı bir içerikle müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Programın bu hafta ekranlara gelecek bölümünde Sezen Aksu şarkılarına yer verilecek. Biz Bize Şarkılar, 10 Eylül Cuma saat 21.15’te TRT Müzik’te.

Tahir Ayne ve Taner Baba ile “Sesler Alemi”

Santur sanatçısı Sedat Anar’ın sunumu ve başarılı icraları ile dünyanın çeşitli ülkelerinden müzisyenlerin ezgilerini ve yöresel müzik unsurlarını ekranlara taşıyan “Sesler Alemi” TRT Müzik ekranından müzikseverlere ulaşmaya devam ediyor. İzleyicilerini farklı seslerin ve farklı ritimlerin dünyasına taşıyan programın bu haftaki konukları, Anadolu aşıklarından beslenen ve anonim halk eserlerini yeni düzenlemelerle icra eden Tahir Ayne ve Taner Baba olacak. ”Sesler Alemi”, 11 Eylül Cumartesi saat 15.15’te TRT Müzik’te ekranlara gelecek.

Mazhar Alanson ile Okan Bayülgen’den müzik şöleni

“Mazhar Alanson ile” programı usta müzisyen Mazhar Alanson ile sanat dünyasının sevilen isimlerini buluşturmaya devam ediyor. Programın 11 Eylül Cumartesi ekranlara gelecek bölümünün konuğu ise Okan Bayülgen olacak. Mazhar Alanson ile Okan Bayülgen soluksuz izlenecek ve müzikle taçlanan muhteşem bir programa imza atacaklar. Tatlı sohbetler, dingin bir müzik ve etkileyici şarkılar “Mazhar Alanson ile” programından müzikseverlere ulaşacak. “Mazhar Alanson ile” 11 Eylül Cumartesi saat 21.00’de TRT Müzik’te müzikseverlerle buluşacak.

İncesaz’dan nazenin şarkılar

İncesaz grubu, başucu şarkıları sayılabilecek birbirinden kıymetli birçok eseri nazenin bir üslupla TRT Müzik ekranında yorumluyor. Unutulmaz besteler, tatlı duygulara eşlik eden ezgiler ve muhteşem icralar “Nazenin” programı ile müzikseverlere ulaşıyor. Başarılı gurup İncesaz’ın yorumu ile ekranlara taşınacak eserler nazenin duygulara dokunacak. Nazenin, 12 Eylül Pazar günü saat 20.00’de TRT Müzik’te.

Devrim Yakut sahnede!

TRT Müzik ekranında müzikseverlerle buluşan “Laterna” Türkiye’nin sevilen oyuncularını müzik sahnesine davet ediyor. Dünya müziğine ait seçkilerin Türk enstrümanları ile icra edildiği “Laterna” programını usta sanatçı Meral Azizoğlu ve müzisyen Hakan Güngör birlikte sunuyor. Türkiye’nin tanınmış oyuncularının konuk olduğu program eşsiz bir müzik keyfine ve doyumsuz sohbetlere ev sahipliği yapıyor. Programın bu haftaki konuğu, başarılı oyuncu Devrim Yakut olacak. Laterna, 12 Eylül Pazar saat 21.00’de TRT Müzik’te.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın TRT Müzik’e konuk oluyor

TRT Müzik’in, yeni yayın döneminde seyirci ile buluşan ve büyük bir beğeni ile izlenen programı “Erol Parlak Müzik Atölyesi” yine çok özel bir bölümle ekranlarda olacak. Programın bu hafta ekranlara gelecek bölümüne, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuk olacak. Türkülere olan sevgisi bilenen Kalın, programda sanatçı kimliğiyle, sazı ve sözü ile türkü dostlarına seslenecek; “Sen Benimsin Ben Seninim”, “Bülbülüm Altın Kafeste”, “Çırpınıp İçinde Döndüğüm Deniz”, “İnce Osman” gibi sevilen türküleri icra edecek. Türkülerin sazlara, sazların türkülere yarenlik edeceği program “Erol Parlak Müzik Atölyesi” 14 Eylül Salı saat 22.30’da TRT Müzik’te.

Birbirinden değerli isimlerle yepyeni programlar

Şükriye Tutkun'un sesiyle Balkanlardan ve Anadolu'dan ezgilerin ekrana getirildiği program “Şükriye Tutkun Serenat”, Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu'nun bağlama ve kabak kemane performansı ile Anadolu ezgilerinin ekrana getirildiği “Zamane” ve Cengiz Özkan ile Türk Halk Müziği ezgilerinin ekrana geldiği “Uzun İnce Bir Yol” programları da izleyici ile buluşacak.

Yorumlar (0)