TRT Radyo 1’den “Aşk ile Süleyman Çelebi” Radyo tiyatrosu

KÜLTÜR SANAT 22.11.2022, 09:47 22.11.2022, 12:53
TRT Radyo 1’den “Aşk ile Süleyman Çelebi” Radyo tiyatrosu

TRT Radyoları, Mevlid yazarı Süleyman Çelebi’yi ölümünün 600. yılında bir radyo oyunu ile anıyor. Süleyman Çelebi’nin Mevlid’i yazım sürecini konu alan “Aşk ile Süleyman Çelebi” adlı radyo tiyatrosu ilk kez yarın akşam saat 21.05’te TRT Radyo 1’de dinleyiciyle buluşacak.

Radyo yayıncılığının en önemli geleneklerinden biri olan radyo oyunları, TRT ile dinleyiciyle buluşmaya devam ediyor. TRT Radyoları, “2022 UNESCO Anma ve Kutlama Yıl Dönümleri” arasına alınan Süleyman Çelebi’nin 600. vefat yıl dönümünü bir radyo tiyatrosu ile anıyor. TRT İstanbul Radyosu’nda kayda alınan “Aşk ile Süleyman Çelebi” adlı oyun, ilk kez yarın akşam saat 21.05’te TRT Radyo 1’de dinleyiciyle buluşacak.

Deneyimli seslendirme sanatçıları rol aldı

Süleyman Çelebi’nin yazdığı dönemde “Vesiletü’n-Necat” adını verdiği eser, zaman içinde Mevlid-i Şerif ismiyle anılmaya başlandı. Süleyman Çelebi’nin, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) olan derin sevgisini ve bu sevginin “Mevlid-i Şerif”i yazma serüvenine dönüşme hikayesinin aktarılacağı oyun, Balca Yücesoy tarafından kaleme alındı. Yönetmenliğini deneyimli oyuncu ve yönetmen Ali Rıza Kubilay’ın üstlendiği oyunun prodüksiyon ekibinde ise Muhammet Emre Buruşuk, Nevim Yılmaz ve Ersin Temelli yer alıyor. Oyunun seslendirme kadrosunu ise Mert Asutay, Ayşegül Ünsal, Güray Görkem, Mutlu Albayram, Tarık Şerbetçioğlu, Sema Kahriman, Aybeniz Ece Uçan, Mehmet Can Özkenar, Oğuz Uyanık ve Eymen Kara oluşturuyor.

“Aşk ile Süleyman Çelebi” radyo tiyatrosu, yarın akşam saat 21.05’te TRT Radyo 1’de.

Yorumlar (0)