“TRT World Forum 2022” yarın başlıyor

KÜLTÜR SANAT 08.12.2022, 12:56 08.12.2022, 13:31
“TRT World Forum 2022” yarın başlıyor

Bu yıl İstanbul’da 9-10 Aralık tarihlerinde “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” temasıyla 6’ncısı düzenlenecek olan “TRT World Forum 2022”, dünyanın dört bir yanından akademisyenler, gazeteciler, politikacılar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yarın başlıyor.

Bu yıl 34 ülkeden 100’e yakın konuşmacının katılımıyla 6’ncısı düzenlenecek olan TRT World Forum, “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” teması ile dünyanın dört bir yanından liderler, uzmanlar, akademisyenler ve ünlü isimleri bir araya getiriyor.

2020 ve 2021 senelerinde pandemi sebebiyle çevrimiçi düzenlenen TRT World Forum, iki sene sonra bu yıl dünyanın dört bir yanından önemli isimleri İstanbul’da ağırlayacak. 9 – 10 Aralık’ta düzenlenecek olan TRT World Forum’un açılış konuşmalarını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı yapacak.

Açılış seremonisi sonrasında alanında uzman isimlerin katılacağı “Dünyayı Besleyebilmek: Kriz Zamanlarında Küresel Gıda Güvenliğini Sağlamak”, “Dezenformasyon: Dijital Çağda Hakikati Savunmak” ve “Enerji Krizi ve İklim Değişikliği: Krizi Fırsata Dönüştürmenin Zamanı Geldi mi?” konulu paneller gerçekleşecek.

Programın ikinci gününde ise “Dijitalleşme: Kamu Yayıncılığı için Cazip Bir Süreç mi?”, “İnsanlığın Ötesinde: Küresel Göç Krizi”, “Rusya-Ukrayna Savaşı: Alınan Dersler”, “Cephelerden Bildirmek: Savaşın Gölgesinde Gazetecilik” konuları ele alınacak.

2017 yılından bu yana gerçekleştirilen tüm TRT World Forumlara katılarak Türkiye ve dünya gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan ve söylemleri dünya basınında da yoğun ilgi gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu seneki etkinlikte de güncel konulara değineceği bir konuşma yapması bekleniyor.

TRT World Forum 2022’ye kayıt olmak, etkinlik hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve canlı takip etmek için: www.trtworldforum.com

Yorumlar (0)