Türkiye'nin tek balıkçılık müzesi

Türkiye'nin tek balıkçılık müzesi Deniz Canlıları Müzesi, içinde barındırdığı 1500 mumya balığın bakımlarının tamamlanmasıyla Covid-19 normalleşme sürecinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazır hale getirildi.

KÜLTÜR SANAT 22.06.2020, 09:52
Türkiye'nin tek balıkçılık müzesi

İstanbul Beylikdüzü'ndeki Yaşam Vadisi'nde, devasa büyüklükteki köpek balıkları, vatoz ve orkinoslar başta olmak üzere mumyalanmış binlerce deniz canlısının yer aldığı Deniz Canlıları Müzesi de yeni süreçte yeniden kapılarını ziyaretçilerine açtı. Müzenin kurucusu Kenan Balcı, müzede farklı türlerde 20 tır dolusu balık bulunduğunu söyledi.

50 gramlık hamsiden 1 ton 200 kiloluk orkinosa ve 800 kilogramlık köpekbalığına kadar toplamda 1500 deniz canlısının mumyalanmış halde müzede yer aldığını anlatan Balcı, müzenin öğrencilerin ve vatandaşların, denizlerden çıkan ürünleri tanımaları için ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirtti.

Yılda iki kez müzedeki balıklara bakım yapıldığını anlatan Balcı, bu sayede, sergilenen balıklarla 300 yıl boyunca hatıra fotoğrafı çektirebilmenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Yorumlar (0)