Yaratıcı Çocuk Festivali gün sayıyor

KÜLTÜR SANAT 19.05.2022, 16:25
Yaratıcı Çocuk Festivali gün sayıyor

Ülkemizin en büyük çocuk ve aile organizasyonu olan “Yaratıcı Çocuk Festivali” 4-5 Haziran tarihlerinde Maçka Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek.

Pandemi nedeniyle zorunlu olarak verilen iki yıl aranın ardından bu yıl 3’üncü kez gerçekleştirilecek festivalde 100’ün üzerinde birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinlik yer alacak. Bu etkinlikler ile çocuklar beceri ve yaratıcılıklarını keşfederken, aileleri de hafızalarından çıkmayacak eğlenceli anlar yaşayacaklar.

Seçkin markaların sponsorluğunda gerçekleştirilecek dev atölye alanlarında sanat, enerji farkındalığı, trafik farkındalığı,  ekoloji, tasarım, bilim, hareket ve ileri dönüşüm gibi bir çok konuda çocuklar eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşayacaklar. Ana Sponsor Faber-Castell; festivale özel yaratıcılık odaklı atölyelerin bulunduğu özel dev bir şatoyu da festival alanina kurarak çocuklarla buluşturacak.

Ayrıca, ebeveynler için oluşturulan ilham verici Söyleşi Sahnesi’nde; Sunay Akın, Dr. Özgür Bolat, Şermin Yaşar, Ceyda Düvenci, Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk, Prof. Dr. Selçuk Şirin ve Prof. Dr. Bedirhan Üstün gibi  önde gelen uzmanlar önemli bilgiler alacaklar.

Çocuklar ve ebeveynler beraberce eğlenmenin tadına varacaklar

Yaratıcı Çocuk Festivali Gösteri Sahnesi’nde ise 30’un üzerinde tiyatro, konser, neşeli kortej, mim sanatçıları, jonglörler, balon katlama sanatçıları, yüz boyama köşeleri, sihirbazlar ve  dans gösterileriyle iki gün boyunca KüçükÇiftlik Park’ı neşeyle dolduran kaliteli etkinlikler hayata geçirilecek. Önemli markaların stand etkinlikleriyle aileler, tadımlar, oyunlar ve hediyelerle dolu benzersiz bir festival deneyimi yaşayacak.

Bu yılın teması ‘Süper Kahramanlar’

Bu yıl ‘Yaratıcı Çocuk Festivali’nin teması ‘Süper Kahramanlar’. Ancak bu kahramanlar süper güçleriyle uçan bildik kahramanlar olmayacak. Bu kahramanlar, ülkesini ve dünyayı bilim, sanat, spor yoluyla değiştirebilmiş insanlardan oluşacak. Bunlar arasında; Einstein, Osman Hamdi Bey, Charlie Chaplin, Galileo gibi 10 önemli ismin özel çizimlerinin basılı olduğu binlerce pelerin, festival katılan çocuklara dağıtılacak. Böylelikle, ‘Yaratıcı Çocuk Festivali’nde çocukların bilim ve sanatla fark yaratılabileceğinin önemini kavramaları hedefleniyor. 

“Kültür hafızası oluşturuyoruz”

Festivalin, çocuklara saygı duyulan, onlara layık olmaya çalışan bir yaklaşım ile doğduğunu dile getiren  Yaratıcı Çocuk Festivali kurucusu  Derya Topçu “Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verdiğimiz festivalimize bu yıl çok iyi hazırlandık. Festivalimizde eğlence, eğitim ve atölyelerimizin her birine ayrı odaklandık. Tüm bu etkinlikler içerisinde yer alan Gösteri Sahnesine bu yıl iki adet çok önemli yeni tiyatro oyunu koyduk. Söyleşilerde önemli yeni konuklarımız var. Ülkemizde ürün ve hizmet üreten 40’ın üzerinde seçkin marka, çocuklar ve ebeveynlere, iyi içerikler sunmak için çalıştılar. Ayrıca bu yıl Tanem Sivar önderliğinde Kırmızı Çocuklar Derneği  yararına ‘Çocuktan Çocuğa Renkler’ projesiyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmış olacağız” şeklinde konuştu.

Festival’in yıllar içerisinde bir kültür hafızası oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Topçu şöyle devam etti:
“Bu hafıza o kadar güzel ki aile bireyleri bunu beraberce deneyimleyerek oluşturuyorlar. Ailenin çocuğunu ihale etmediği, beraber yaşanılan, heybelerinde popüler kültür olmadan, değer odaklı pek çok güzellik koyabilecekleri neşe dolu bir eğlence ve gelişim ortamı”. 

Yorumlar (0)