Yedi heykel sanatçısından ‘1. Buluşma’ sergisi

KÜLTÜR SANAT 05.04.2022, 09:45 05.04.2022, 15:04
Yedi heykel sanatçısından ‘1. Buluşma’ sergisi

Trump Alışveriş Merkezi’nde yer alan Trump Art Gallery, nisan ayı süresince yedi heykel sanatçısının bir araya geldiği ‘1. Buluşma’ adlı sergiye ev sahipliği yapacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Heykel Bölümü mezunları ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi; aynı çatı altından çıkan ama farklı disiplinlerdeki bireysel üretim süreçlerinden bizlere birer kesit sunuyor.

İlk defa bir sergide biraraya gelen sanatçılar, '1.Buluşma' ile başlayan sürecin gelenekselleşmesini umut ederken dönemini yansıtan sürdürülebilir güncel bir insiyatif olma yolunda da ilk adımı atıyor.

7 sanatçıdan farklı bir manifesto… 

Farklı türlerin birbiri içindeki birleşimi ile birbirinden ayrı üretim pratiklerinin bir araya geldiği sergi; üretimin hep devam edeceği sanatsal bir manifestoya dönüşüyor.

Farklı yaklaşımların bir araya geldiği '1.Buluşma' sergisinde; Aslışah Erdem, Beyza Çaylak, Emrah Önal, Esra Ekşi, Gizem Sezen Özçelik, Robin Şeyhmus Çoban ve Ygbn cbnv olmak üzere yedi sanatçı eserleriyle yer alıyor.

Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre'nin üstlendiği sergi, 30 Nisan tarihine kadar Trump Alışveriş Merkezi B3 katında bulunan Trump Art Gallery'de ziyaret edilebilir.

Yorumlar (0)