Yeşilçam Sineması’nda iddialı filmler izleyiciyle buluşuyor

KÜLTÜR SANAT 28.07.2022, 08:41 28.07.2022, 11:35
Yeşilçam Sineması’nda iddialı filmler izleyiciyle buluşuyor

Sinemaseverler, 29 Temmuz – 4 Ağustos tarihleri arasında Zeki Demirkubuz’un “Masumiyet”, Wim Wenders’ın “Buena Vista Social Club” ve Yann Samuell’in “Cesaretin Var Mı Aşka?” filmlerini Atatürk Kültür Merkezi Yeşilçam Sineması’nda izleyebilecekler.
Masumiyet – Zeki Demirkubuz 

AKM Yeşilçam Sineması, 29 Temmuz – 4 Ağustos / 14.00 

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz’un imzasını taşıyan 1997 yapımı Masumiyet filmi, 29 Temmuz – 4 Ağustos haftası boyunca 14.00 seansında AKM Yeşilçam Sineması’nda izlenebilecek. Vizyona girdiği yıl Antalya Film Festivali’nde 4 Altın Portakal ve Altın Koza Film Festivali’nde de dört ödüle layık görülen filmin başrollerinde Güven Kıraç, Haluk Bilginer ve Derya Alabora yer alıyor.

Namus cinayeti nedeniyle girdiği hapishaneden çıkan Yusuf’un hayatı artık amaçsız bir hal alır. İzbe bir pansiyon köşesinde yolu Bekir ve Uğur ile kesiştikten sonra hikayedeki tüm kişilerin hayatlarını derinden sarsan hadiseler yaşanır. Herkes kendi masumiyetinin peşinden gider ve seçimleri hepsinde derin yaralar açar. Uğur, güçlü bir hayat kadınıdır, Bekir ise ona saplantılı bir adam. Fakat Uğur’un gönlünde Zagor vardır…

Buena Vista Social Club – Wim Wenders

AKM Yeşilçam Sineması, 29 Temmuz – 4 Ağustos / 16.30 

Alman film yönetmeni ve belgesel yapımcısı Wim Wenders’ın çektiği Buena Vista Social Club, 29 Temmuz – 4 Ağustos haftası boyunca 16.30 seansında AKM Yeşilçam Sineması’nda gösterimde olacak. Küba’nın efsanevi müzik grubunun Ry Cooder tarafından bir araya getirilmesini konu alan belgeselde grubun albümleri, şarkıları ve konser görüntüleri de yer alıyor. İleri yaşlarına rağmen sahne üzerindeki enerjik performansları ve dinleyicilerle kurdukları sıcak bağ sayesinde Türkiye’de de pek çok defa kapalı gişe konserler veren grubu daha yakından tanımak isteyenler 105 dakikalık bu görsel ve işitsel şöleni kaçırmasın!

Cesaretin Var Mı Aşka? – Yann Samuell

AKM Yeşilçam Sineması, 29 Temmuz – 4 Ağustos / 18.30 

29 Temmuz – 4 Ağustos haftasında AKM Yeşilçam Sineması’nın 18.30 seansında Cesaretin Var Mı Aşka? filmi vizyonda olacak. Fransız yönetmen ve senarist Yann Samuell’in imzasını taşıyan, 2003 yapımı filmin başrollerinde Marion Cotillard ve Guillaume Canet yer alıyor. 

Annesi kanser nedeniyle ölmek üzere olan Julien Janvier ve göçmenliğin zorlukları ile başa çıkmaya çalışan Sophie Kowalsky arasında özel bir bağ vardır ve bu bağ, oynadıkları cesaret oyunu ile güçlenmektedir. Oyun icabı her biri sırasıyla diğerine cesaret gerektiren zorlu görevler vermektedir. Zamanla hayatın zorlukları da bu oyunun bir parçası haline gelir. Bu oyun iki arkadaş arasında büyük bir aşkı alevlendirirken aynı şekilde birbirlerine kavuşmalarına da engel olur. 

Yorumlar (0)