Yolcu Tiyatro dayanışma bekliyor

KÜLTÜR SANAT 12.12.2020, 11:21 12.12.2020, 15:24
Yolcu Tiyatro dayanışma bekliyor

“Joko’nun Doğum Günü”, “Kapıların Dışında” ve “Kürklü Venüs” gibi oyunlarla tanınan Yolcu Tiyatro, 24. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında Kumkapı’daki Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde ilk sahnelenişini gerçekleştirdiği “Gomidas” oyununun izleyiciyle buluşması ve sahnede kalmaya devam etmesi için destek bekliyor.

Ermeni besteci ve müzikolog Gomidas Vartabed’in hayatını ve yaşamının önemli dönüşümlerini konu alan oyunda Gomidas’a Fehmi Karaaslan hayat veriyor. Ahmet Sami Özbudak’ın yazıp yönettiği, süpervizörlüğünü ve yapımcılığını Ersin Umut Güler’in yaptığı oyunda, Hagop Mamigonyan şefliğindeki 40 kişilik Lusavoriç Korosu oyun boyunca Gomidas Vartabed’in eserlerini seslendiriyor.

Oyun izleyicisine Türkçe ve Fransızca olmak üzere iki dil seçeneği de sunuyor. Pandemi koşullarından dolayı sınırlı sayıda seyirci kapasitesiyle, kilisede ve özel bir tasarımla sahnelenen oyun boş bırakılacak koltuklar, hatıra bileti ve kişiye özel tasarımlarla destekçilerle buluşacak. 29-30-31 Ocak tarihli oyunların biletleri ve isme özel Gomidas Hatıra Setleri mobilet.com üzerinden alınabiliyor.

Yorumlar (0)