Zorlu PSM haftaya dopdolu bir başlangıç yapıyor

KÜLTÜR SANAT 28.09.2020, 15:52
Zorlu PSM haftaya dopdolu bir başlangıç yapıyor

PSM’nin gözde açık hava mekanı PSM Amfi’de gerçekleşecek film gösterimleri ve Zorlu PSM Youtube kanalında ilk bölümüyle izleyiciyi selamlamaya hazırlanan yepyeni dijital serisi “Hakan Tamar İle Mod Sessions” ile haftaya dopdolu bir başlangıç yapıyor.

ŞEKER PORTAKALI - 2012 (MEU PÉ DE LARANJA LİMA) // 28 EYLÜL PAZARTESİ // PSM AMFİ // 20.00

Brezilyalı yazar José Mauro De Vasconcelos'un 1968 tarihli aynı isimli romanından beyaz perdeye aktarılan film, Brezilya'nın Minas Gerais bölgesinde yaşayan fakir bir ailenin hayal gücü çok gelişmiş olan beş yaşındaki oğlu Zeze‘nin başından geçenleri konu ediniyor. En büyük zevki, hayallerini evinin bahçesindeki bir portakal ağacıyla paylaşmak olan Zeze'nin çocukluk dönemi, dostlukları ve hayalleri filmde yer buluyor. Zorlu PSM’nin Brezilya Film gösterimleri kapsamında ve PSM Amfi’nin Açıkhava atmosferinde seyirciyle buluşmaya hazırlanan Şeker Portakalı’nı seyretmek için yerini ayırmayı unutmayın.

*Etkinlik ücretsizdir. Sınırlı oturma kapasitesi sebebiyle http://bilet.zorlupsm.com/default?ec=FG28092020 adresinden kayıt yaptırılması gerekmektedir. **PSM Amfi'de Brezilya Filmleri Gösterimleri, Brezilya Konsolosluğu desteğiyle gerçekleşmektedir.

HAKAN TAMAR İLE MOD SESSIONS // 28 EYLÜL PAZARTESİ // ZORLU PSM YOUTUBE KANALI // 21.00

Her hafta indie, elektronik, hip-hop, rock, metal gibi farklı müzik türlerinde üretim yapan bir sanatçıyı ya da grubu ağırlayacak Tamar’ın ilk program konuğu, ilk albümleri “Kimsenin Ruhu Duymaz”ı 2014 Ekim ayında çıkaran ve yer yer alternatif, yer yer de etnik cazı andıran müziğiyle, İstanbullu grup “Eskiz” olacak. Deneyimli programcı, DJ ve müzik yapımcısı Hakan Tamar ile birlikte hayata geçirilen Zorlu PSM’nin yeni dijital içerik projesi “Hakan Tamar ile Mod Sessions” 28 Eylül’de Zorlu PSM YouTube kanalında izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Alternatif gruplar ve yeni sound’ları keşfetmeyi sevenler serinin %100 Music katkılarıyla gerçekleşecek ilk bölümünü Pazartesi akşamı Zorlu PSM Youtube kanalından takip etmeyi unutmasın.

BETERBÖCEK - 1988 (BEETLEJUICE) // 28 EYLÜL PAZARTESİ // PSM AMFİ // 21.45

Yeni evli çift Barbara ve Adam bir araba kazasında hayatlarını kaybetmeleri üzerine kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine satılan evlerinin yeni sahibi olan aileyi korkutup kaçırmaya karar veren çift yeterince korkutucu olamadıkları için Beetlejuice’dan yardım alacaklardır.

Tim Burton’ın geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan yapım, gösterime girdiği dönemde oldukça ilgi görmüştü. En İyi Makyaj dalında Oscar sahibi olan filmdeki rolüyle Micheal Keaton da En İyi Aktör dalında NFSC ödülünü kazanmıştı. Danny Elfman imzalı müzikleriyle bir sinema klasiği olan “Beetlejuice” Açıkhava konforunda izlemek için 28 Eylül akşamı PSM Amfi’deki yerinizi almayı unutmayın.

*Etkinlik ücretsizdir. Sınırlı oturma kapasitesi sebebiyle http://bilet.zorlupsm.com/default?ec=FG28092020 adresinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

NEŞELİ GÜNLER (1978) // 29 EYLÜL SALI // PSM AMFİ // 20.00

Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Orhan Aksoy yaptığı Yeşilçam sinemasının unutulmaz filmlerinden olan “Neşeli Günler”de altı çocukları olan ve sürekli olarak turşu suyu yüzünden kavga eden Saadet Hanım ile Kazım Efendi’nin turşu suyu kavgaları boşanmalarına kadar devam eder. Yıllar boyunca birbirinden uzakta yetişen kardeşlerin tesadüf eseri birbirlerini bulmaları ve bir araya gelmek istemeleri ile yaşadıkları komik olaylar birbirini izleyecektir. Türk sinemasının iki büyük emektarı Münir Özkul ve Adile Naşit'in turşucu çifticanlandırdığı filmde Şener Şen’in hayat verdiği Ziya karakteri de Türkiye sineması için unutulmaz figürlerden biri olmayı başardı. Zorlu PSM’nin Yeşilçam Film Gösterimleri kapsamında ve PSM Amfi’nin Açıkhava atmosferinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanan Yeşilçam’ın ikonik filmlerinden Neşeli Günler’i izleyerek keyifli bir Cuma akşamı geçirmek için yerinizi almayı unutmayın.

*Etkinlik ücretsizdir. Sınırlı oturma kapasitesi sebebiyle http://bilet.zorlupsm.com/default?ec=FG29092020 adresinden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

Yorumlar (0)