"Cinsellik insan doğasının bir parçası"

MAGAZİN 29.06.2020, 15:26 30.06.2020, 15:35
"Cinsellik insan doğasının bir parçası"

Oyuncu Hande Doğandemir Hürriyet'ten Hakan Gence'yle konuştu. Hiç estetiği olmadığını söyleyen oyuncu, "Hepimizin üzerinde güzel görünmek ve ideal fiziğe sahip olmakla ilgili çok büyük bir baskı var. Genç kızların sadece güzel göründüklerinde başarılı olacaklarına dair bir yargı oluşturuldu. Bir oyuncu olarak bu algıların karşısındayım." dedi. 

İlk parladığı dizi  ‘Güneşi Beklerken’e dair "Sosyal medyada videoları yıllardır paylaşılıyor. O aşk ‘Güneşi Beklerken’ seyircisinde hiç bitmedi, dizi hayatımın ayrılmaz bir parçası oldu. Ben de her izlediğimde mutlu oluyorum çünkü çok özel bir işti." diyen oyuncu sözlerine şöyle devam etti; "Yıllar içinde sinema ve televizyonda daha çok popüler kültürün bir parçası oldum.

Bundan da keyif aldım. Ama oyunculuğu sadece televizyondan ibaret görmeyip kariyerimde böyle bir yolculuğa çıkmak istiyordum. ‘Nuh Tepesi’ önemli bir kapı açtı. Sonra ‘Gelincik’ filmi geldi. Ardından tiyatrolar... Çok istediğim kariyer yolculuğuna bir senede yön çizdim." dedi

Hiç romantik değilim

Kadın olmanın zorluklarından da bahseden oyuncu; "Dünyada kadın olmak zor. Hep hakkını savunmaya, kendini korumaya mecbur olduğun bir düzende yaşıyorsun. Ama bunun yanında kadın olmanın gücünü, kadının içindeki ateşi çok değerli buluyor ve her şeyle baş edebileceğimize inanıyorum.

Bir öpüşme sahnesinde partnerlerim değil de kadın oyuncu olarak ben haber oluyorum. Haksızlığa uğruyorum. Umarım bu algı değişir. Oysa cinsellik insan doğasının bir parçası. Bunu ne zaman kabul ederiz bilmiyorum." ifadelerini kullandı. 

Romantik komeilerde görmeye alışık olduğumuz Doğandemir hiç romantik olmadığının da altını çizdi. 




 

Yorumlar (0)